Paine dulce (aluat de batoane)

Postat pe: 03-06-2011
(0)

Ingrediente

600 gr faina
33 gr drojdie de bere
300 ml apa sau lapte + apa sau numai lapte
1 ou
cca 4 linguri de zahar +1 lingurita de zahar pt lichefiat drojdia
1 lingurita de sare
20 ml ulei
1 ou batut pt uns piinea
seminte de mac sau de susan (optional)

Mod de preparare

Amestecam faina cu drojdia lichida cu zaharul, oul batut si lichidul (apa, lapte) + sarea. Framintam bine si incepem sa adaugam uleiul putin cite putin in timp ce framintam, lasam sa dospeasca pina isi dubleaza volumul.

Rupem bucati din aluat si acem bile pe care le asezam intr-o forma rotunda. Eu am mai facut si niste bile mai mici din aluat care mi-a ramas si le-am aseat in spatiile libere. Lasam sa creasca din nou. Incalzim cuptorul si ungem piinea cu oul batut (daca e cazul presaram mac sau susan).

Punem la copt la 220 C si dupa 10-15 minute micsoram flacara la 180C. Coacem pina se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paine dulce (aluat de batoane)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paine dulce (aluat de batoane)