Paine de Cartofi Umpluta

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 f cartofi fierti
  • 1 cescuta ulei
  • 50 g drojdie granulata
  • 1 lingurita zahar
  • pt umplutura:
  • 800 g ardei copti
  • 2 cepe
  • patrunjel
  • ulei
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca bine faina cu drojdia dizolvata in putina apa cu sare si zahar. Se adauga cartofii zdrobiti si se toarna 300-400 ml apa si uleiul. Se framanta binesi se lasa la crescut cam o ora la loc caldut.
Intre timp, se caleste ceapa tocata marunt, se adauga ardeii copti tocati, sare si piper si se lasa pe foc sa scada. Se presara verdeata tocata fin.

Apoi se intinde cu palmele jumatate din aluat si se aseaza intr-o forma inalta unsa cu ulei. Se umple cu pasta de ardei si se acopera cu restul de aluat, formand un capac. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptorul incins timp de 45-50 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate