Paine cu Masline

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 600 g faina 100 ml lapte
  • 2 linguri smantana
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • sare
  • Pt umplutura:
  • 200 g masline verzi (sau negre
  • sau ambele) fara samburi
  • 300 g mozzarella
  • ulei de masline

Mod de preparare

Intr-un castron, se amesteca faina cu praful de copt si cu sarea. Se adauga oul batut bine, laptele si smantana. Din toate aceste ingrediente se framanta un aluat, care se imparte in 6 bucati care se intind cu ajutorul unui facalet.

Peste aluat se rade mozzarella si se presara maslinele.
Se pliaza pe jumatate, iar portofelele astfel obtinute se coc intr-o tava unsa cu ulei, la foc moderat, pana se rumenesc deasupra, aprox. 45 minute.

Se ung cu ulei de masline imediat scoase din cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc