Paine cu dovleac

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 8 portii:
  • 2 cani faina de sorg
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonate de sodium
  • 1/4 cana ulei vegetal
  • 1/2 cana miere sau sirop de fructe
  • 1/2 cana piure de mere neindulcit
  • 2 oua
  • 3/4 cana dovleac maruntit
  • 1/2 cana alune maruntite
  • 1 cana stafide

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Intr-un vas amestecati toate ingredientele uscate. Dati-le deoparte.

In alt vas amestecati uleiul si mierea pana cand se omogenizeaza. Adaugati alternativ piureul de mere si ouale, amestecand continuu. Cand compozitia e omogena, adaugati si dovleacul.

Adaugati ingredientele uscate in compozitie si mixati la viteza mica pana cand devine omogena. Adaugati nucile si stafidele. Turnati aluatul intr-o tava de chec.

Coaceti la 180 grade timp de o ora.

Pentru a verifica daca s-a copt, folositi testul scobitoarei.

Valori nutritionale pentru o portie:
~235 calorii
~14 g grasimi
~ 4 g proteine
~28 grame carbohidrati
~62 mg colesterol
~407 mg sodiu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)