Din ingredientele de mai sus se face un aluat care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se imparte si se fac fitile care se impletesc dand forma unor opturi. Se aseaza in tava se lasa sa creasca si apoi se ung cu ou. Se coc la foc potrivit pana se rumenesc.
Se face un sirop in care se scufunda mucenici pana absoarbe sirop se aseaza pe platou si se presara nuca si nuca de cocos (daca doriti)
eu am facut reteta dubla sa fie pentru toata lumea
aici vin cu o precizare s-ar putea sa va intre mai putin lapte decat am scris eu principalul e ca atunci cand framantati sa nu puneti laptele de o data. Eu in aluat am adaugat miere dar nu este obligatoriu merge foarte bine si zaharul.
Vin cu o precizare s-ar putea sa va intre mai putin lapte decat am scris eu principalul e ca atunci cand framantati sa nu puneti laptele de o data. Eu in aluat am adaugat miere dar nu este obligatoriu merge foarte bine si zaharul.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii