Merdenele cu Branza Sarata

Complexitate
redusa
Merdenele cu Branza Sarata

Ingrediente

  • 0800 kg faina
  • 0050 g sare
  • 650-750 ml apa
  • 550 g unt (untura)
  • 650 g branza de vaci amestecata cu telemea (dupa dorinta - cat vreti de sarata)
  • 2 oua
  • 4-5 linguri de pesmet
  • 1 ou pentru uns
  • ulei ptr uns blatul de lucru si mainile

Mod de preparare

Se face un aluat din faina, sare si apa. Consistenta aluatului este moale, lipicioasa, din cauza asta trebuie sa se lucreze cu mainile unse cu ulei si blatul de lucru uns si el. Apa la aluat se pune treptat.

Dupa ce faina s-a amestecat cu sarea, se adauga apa, cam 400 ml, se amesteca, apoi se adauga tot cate putina apa. Cantitatea de apa din reteta este orientativa, variaza in functie de faina care o folositi dvs. Dupa ce aluatul este gata, se scoate din vasul in care a fost framantat si se pune la frigider pentru o ora. Apoi se scoate, se portioneaza in bucati de circa 60 - 75 de grame.

Se ia apoi fiecare bucata in parte, se intinde bine de tot un dreptunghi si se unge cu unt (untura) care in prealabil, a fost amestecat spumos. Apoi se impatureste (vezi pozele), se inveleste in folie de plastic si se pune pe o tava care se va da la frigider. Se procedeaza la fel cu toate bucatile pe care le aveti. Se lasa la frigider pentru o ora (eu am lasat 4), dupa care se scot si se incepe umplerea lor.

In timpul cat aluatul sta la frigider se prepara umplutura de branza in felul urmator: telemeaua si branza de vaci, cu ouale si pesmetul se amesteca toate pana la omogenizare. Deci am scos aluatul din frigider, se scoate din folie, pe rand, fiecare bucata, se intinde bine de tot in forma dreptunghiulara, se pune la mijloc branza si se impatureste ca un plic.

Se aseaza pe tava de copt cu partea impaturita in jos (pe fundul tavii). Trebuie avut grija ca partea care va fi dedesubt sa nu fie prea groasa, ca atunci nu se va coace aluatul bine. Dupa ce ati terminat de umplut toate merdenelele, ele se ung cu ou batut si se pun la cuptor la foc mediu.

Se servesc caldute langa bere sau reci langa vin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura