Grisine

Complexitate
redusa
Grisine

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie de bere proaspata
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • 3-4 linguri ulei masline
  • susan, mac facultativ

Mod de preparare

In faina amestecata cu sare, incorporam uleiul si laptele caldut in care am dizolvat drojdia de bere. Amestecam bine si daca ni se pare prea tare aluatul, mai adaugam putin lapte. framantam putin. Mie mi s-a intamplat ca la 200gr. faina am pus 100ml. lapte si era cam tare aluatul.

Lasam aluatul deoparte acoperit, circa 40 minute.

Formam grisine de grosimea si marimea care ne place. Le punem pe o hartie de cuptor unsa cu ulei, daca vrem presaram susan sau mac si le dam la cuptorul incalzit, temperatura 200°, circa 20 minute. Se poate pune deasupra chiar si rozmarin daca ne place.

Ies crocante.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa