Gogosele cu Dovleac I

Complexitate
redusa
Gogosele cu Dovleac I

Ingrediente

  • 125 grame de dovleac
  • 1 ou
  • 80 grame de faina
  • 1/4 plic praf de copt
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • Zahar tos pt tavalit
  • optional vanilat

Mod de preparare

In Spania se cheama buñuelos de calabaza si sunt variante de a le prepara. In esenta, ingredientele sunt aceleasi: pure de dovleac, ou, faina, zahar. Ceea ce se schimba este drojdia cu praf de copt, depinde de timp si cantitatea dorita sau gust.

Azi am facut varianta cu praf de copt, imi plac mai mult asa, dar si din cauza frigului- nu mi-ar fi crescut drojdia neam, plus ca trebuie exact dovleac pt drojdie.

Va prezint reteta cu cantitatea exacta si alaturi ce am pus eu pana la urma.

Din cele 125 de grame de dovleac se face un puree, procedeul depinde de voi: fiert- caz in care recomand sa rezervati apa ramasa- copt la cuptor sau la cuptorul cu microunde- circa 10 minute la potenta maxima, acoperit.

Scoate pulpa de pe coaja dovleacului cu o lingura si puneti-o intr-un bol. Adaugati si toata cantitatea de zahar si incepeti sa frecati cu dosul lingurii pana cand se topeste zaharul si obtineti o pasta fina de dovleac. Adaugati oul si coaja rasa de lamaie si omogenizati.

Cerneti faina cu praful de copt si omogenizati pana cand formati o coca suficient de moale sa poata fi turnata cu lingurita. Daca vi se pare ca este prea groasa o puteti dilua cu o lingura doua de apa in care a fiert dovleacul sau lapte. (eu am pus o lingura de iaurt: d).

Intr-o craticioara puneti uleiul la incins. Cand s-a incins puneti cu o lingurita aluat in baia de ulei. Cantitatea nu trebuie sa fie foarte mare, ca sa se poata coace in interior, si sa lasati spatiu suficiente intre ele, caci isi vor dubla aproape volumul.

Le scoateti pe un serveti de hartie apoi le treceti repede intr-o farfurie cu zahar tos, vanilat sau nu dupa gust. Se servesc calde, dar si reci alaturi de o cescuta de ciocolata fierbinte sau o cafea cu lapte dupa-amiaza.

Va doresc pofta buna!
ps Voi reveni si cu reteta cu drojdie de bere: d

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute