Alunele si nucile se sparg si se taie dupa plac. Intr-un bol se pun uleiul, nuca si alunele taiate, faina si zaharul vanilinat.
Separat, se pun intr-un bol lingurile de apa calduta care se amesteca cu drojdia uscata, apoi peste compozitia rezultata se pun lingurile de ulei, cacao, zaharul si vanilina.
Se adauga faina cat cuprinde, pana sa rezulte un aluat tare.
Aluatul de cacao si compozitia moale se impart in doua parti egale. Apoi, fiecare parte din aluatul de cacao se intinde si se unge cu jumatate din compozitia moale.
Fiecare foaie se ruleaza cat mai strans posibil, apoi se depoziteaza intr-un loc racoros, dar nu in frigider, pentru 30 minute.
Dupa ce a trecut timpul indicat, foaia se intinde cu facaletul pe o plansa data cu faina, apoi se taie cu formele dorite.
Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit, iar cat inca sunt calde, se pudreaza cu zahar si se lasa la racit.
Reci se pot papa:).
Pofta!!!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii