Fursecuri cu Nuca si Alune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu Nuca si Alune

Ingrediente

  • Compozitie moale:
  • -10 linguri ulei
  • -10 linguri amestec de nuca si alune taiate
  • -1 sau 2 linguri de faina (asa incat amestecul sa fie moale)
  • -1 plic zahar vanilinat
  • Compozitie neagra:
  • -10 linguri apa calduta
  • -9 linguri ulei
  • -4 linguri cacao de buna calitate
  • -5 linguri zahar
  • -2 plicuri drojdie uscata
  • -vanilina sau rom
  • -faina cat cuprinde
  • Decor:
  • -zahar pudra

Mod de preparare

Alunele si nucile se sparg si se taie dupa plac. Intr-un bol se pun uleiul, nuca si alunele taiate, faina si zaharul vanilinat.

Separat, se pun intr-un bol lingurile de apa calduta care se amesteca cu drojdia uscata, apoi peste compozitia rezultata se pun lingurile de ulei, cacao, zaharul si vanilina.

Se adauga faina cat cuprinde, pana sa rezulte un aluat tare.

Aluatul de cacao si compozitia moale se impart in doua parti egale. Apoi, fiecare parte din aluatul de cacao se intinde si se unge cu jumatate din compozitia moale.

Fiecare foaie se ruleaza cat mai strans posibil, apoi se depoziteaza intr-un loc racoros, dar nu in frigider, pentru 30 minute.

Dupa ce a trecut timpul indicat, foaia se intinde cu facaletul pe o plansa data cu faina, apoi se taie cu formele dorite.

Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit, iar cat inca sunt calde, se pudreaza cu zahar si se lasa la racit.

Reci se pot papa:).

Pofta!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie