Foietaj cu diferite umpluturi

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

un pachet aluat foietaj(800gr)
umplutura de nuca
150gr nuca macinata
50gr ciocolata
25gr unt
esenta rom
umplututa de gem
gem de caise(sau de care doriti) 5 lg
2 lg pesmet(il folositi doar daca gemul este mai subtire)
un ou

Mod de preparare


Se decongeleaza aluatul si se taie(cu ajutorul unui cutit incalzit la flacara) in 8 fasii egale.Pe doua din ele am intins compozitia de gem iar pe celelalte doua pe cea de nuca pe care am preparat-o astfel:am topit ciocolata la microunde apoi am adaugat untul dupa care am turnat peste nuca omogenizand-o bine si aromatizand-o cu esenta de rom.
Se unge marginea fasiilor pe care am pus compozitia cu albus un pic batut,se aseaza a doua fasie pe care am crestat-o din loc in loc si se preseaza marginile cu ajutorul unei furculite.Se unge cu galbenus batut si se coace la foc mare pana ce se rumeneste frumos.
Acest foietaj umplut se face repede(e pentru cei in criza de timp) si garantez ca e foarte bun...eu aici am folosit nuca si gem de caisedar puteti folosi orice doriti
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Foietaj cu diferite umpluturi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

LORY
•  05.07.2010 22:15:29

iroxanaoana ma bucur ca reteta a fost pe placul tau.Am sa tin si eu cont de mentiunile facute de tine.Probabil la prima tura ar fi trebuit sa le mai lasi in plus 5-7 min ca sa se coaca mai bine.
Pupici
Lory

iroxanaoana
•  19.06.2010 13:48:18

Intr-adevar reteta e usoara si rezultatul e delicios. O singura mentiune as mai face: eu am copt in doua ture asa ca primele doua rulade le-am scos din tava relativ repede dupa ce am vazut ca s-au copt, pentru a elibera tava si a pune a doua tura. Rezultatul: desi in cuptor aratau frumos, umflate, cand le-am scos s-au lasat. La tura a doua dupa ce am oprit cuptorul am mai lasat in tava inca 10min si mai bine cu usa intredeschisa. Au ramas aproximativ la fel de umflate si frumoase. Eu am umplut foietajul cu gem de capsuni. Multumim Lory pentru reteta!

LORY
•  06.02.2009 22:45:11

sunt opt fasii fiindca am facut patru suluri doua cu gem si doua cu nuca...la fiecare sul ii corespunde doua fasii
Multumesc Raluca....sper ca te-am lamurit :)

ralucablebea
•  06.02.2009 13:22:37

nu am inteles ceva..de ce sunt 8 fasii?ai facut 4 umpluturi..sau am inteles eu gresit?
reteta e super si as vrea sa o incerc..felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Foietaj cu diferite umpluturi