Ingrediente
● blat |
● 240 gr faina |
● 1/4 lingurita de sare |
● 60 ml bere blonda |
● 60 ml apa |
● 1/2 lingura ulei |
● 1/2 lingurita drojdie uscata |
● compozitie |
● 150 gr branza de vaci sau urda |
● 2- linguri smantana grasa |
● 2 cepe |
● 1 lingurita nucsoara proaspat rasa |
● 4-5 felii de sunca afumata |
● ulei |
● sare |
● piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h:30min
- se face un aluat din cantitatile date mai sus si se lasa la dospit cca o ora.
- se face in acest timp compozitia: se taie ceapa pestisor si se caleste in putin ulei, cu 1/2 lingurita de sare si tot atat piper; se scoate ceapa si se prajeste baconul usor de tot, pe ambele fete; se amesteca branza cu smantana si se rade nuscoara;
Dupa trecerea unei ore se scoate aluatul pe un blat infainat. Se observa ca este destul de vascos si pare nelegat, nefacut bine. Trebuie sa ne abtinem de-a mai adauga faina, se lucreaza cu mana usor uleiata si doar cu putina faina de pe planseta.
Apoi, cu palmele infainate se intinde aluatul pe masura formei in care vrem s-o coacem, nu folosim sucitorul ci doar palmele si eventual degetele (dar doar la margini). Acesta este aluatul dospit cu o parte bere si una apa, specific acestui fel de preparat si trebuie sa fie doar un pic mai gros decat cel al pizzei (4-5 mm maxim), avand in vedere ca mai creste si la coacere;
- se incinge cuptorul;
- se presara o mana de malai grosier pe piatra sau forma pe care se va coace; se transfera aluatul peste malaiul egal imprastiat;
- se intinde apoi cu ajutorul unei spatule compozitia de ceapa, smantana si branza, se presara deasupra sunca semi-prajita si se introduce la cuptor unde se lasa 10-15 minute (sau pana marginile devin aurii)
- se scoate pe un blat si se presara deasupra frunze verzi de ceapa (sau marar, ori telina)
- se feliaza imediat. Blatul este crocant la exterior dar foarte pufos inauntru. Este aerisit si plin de gaurele simpatice datotate berii (probabil ...) La fel de important este ca blatul sa fie subtire, doar un pic mai gros decat un creion (de aceea am si pus in poza un creion)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Flammekueche" nu uita sa ii faci un review.
- se face in acest timp compozitia: se taie ceapa pestisor si se caleste in putin ulei, cu 1/2 lingurita de sare si tot atat piper; se scoate ceapa si se prajeste baconul usor de tot, pe ambele fete; se amesteca branza cu smantana si se rade nuscoara;
Dupa trecerea unei ore se scoate aluatul pe un blat infainat. Se observa ca este destul de vascos si pare nelegat, nefacut bine. Trebuie sa ne abtinem de-a mai adauga faina, se lucreaza cu mana usor uleiata si doar cu putina faina de pe planseta.
Apoi, cu palmele infainate se intinde aluatul pe masura formei in care vrem s-o coacem, nu folosim sucitorul ci doar palmele si eventual degetele (dar doar la margini). Acesta este aluatul dospit cu o parte bere si una apa, specific acestui fel de preparat si trebuie sa fie doar un pic mai gros decat cel al pizzei (4-5 mm maxim), avand in vedere ca mai creste si la coacere;
- se incinge cuptorul;
- se presara o mana de malai grosier pe piatra sau forma pe care se va coace; se transfera aluatul peste malaiul egal imprastiat;
- se intinde apoi cu ajutorul unei spatule compozitia de ceapa, smantana si branza, se presara deasupra sunca semi-prajita si se introduce la cuptor unde se lasa 10-15 minute (sau pana marginile devin aurii)
- se scoate pe un blat si se presara deasupra frunze verzi de ceapa (sau marar, ori telina)
- se feliaza imediat. Blatul este crocant la exterior dar foarte pufos inauntru. Este aerisit si plin de gaurele simpatice datotate berii (probabil ...) La fel de important este ca blatul sa fie subtire, doar un pic mai gros decat un creion (de aceea am si pus in poza un creion)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Flammekueche" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany