Cozonac Pufos - Foszlos Fonott Kalacs

Postat pe: 27-09-2010
(13)

Ingrediente

Ingrediente aluat:
600 gr faina
100 gr zahar
1 praf de sare
50 gr drojdie
400 ml lapte
3 galbenusuri de ou
1 ou pentru uns
4 linguri de Rama (unt) topit
Crema:
200 gr zahar
200 gr rama (unt)
200 gr visine desamburite (e optional)
2 fiole de esenta de vanilie (sau 3 plicuri zahar vanilat)
3 linguri cacao

Mod de preparare

Incalzim laptele cat sa fie caldut si dizolvam in el 1 praf de sare, 100 gr zahar si 50 gr drojdie. Lasam la loc caldut sa dospeasca. Intr-un vas punem cei 600 gr faina adaugam maiaua dospita si cele 3 galbenusuri de ou si framantam bine pana ce aluatul devine omogen. In acest moment adaugam cele 4 linguri de Rama topit si continuam framantatul pana rama topita se lucreaza bine in aluat. Pe o fata de masa pe care in prealabil am presarat-o cu faina rasturnam aluatul si il impartim in sase parti egale. Fiecare parte il intindem sub forma dreptunghiulara cu grosime de jumate centimetru.

Dupa ce am intins aluatul ne apucam de preparat crema in felul urmator: 200 gr rama se freaca spuma cu 200 gr zahar si cele 2 fiole de esenta de vanilie apoi se adauga 200 gr visine desamburite (dupa cum am spus e optional adaugarea de visine).

Aluatul intins se unge cu aceasta crema, fiecare bucata, se ruleaza si apoi impletim tot cate trei rulouri si obtinem astfel doua corzi impletite. Impletiturile le asezam in forma de cozonac unsa si tapetata(daca folositi hartie de copt sa ungeti si aceasta)si lasati la loc caldut la dospit pentru 1 ora. Inainte cu 15 minute de a expira timpul de dospit porniti cuptorul.

Dupa ce corzile au dospit le ungem deasupra cu ou si le dam la cuptorul preincalzit initial cam 10 minute la foc tare apoi reduciti focul la minim si lasati la copt pana la proba cu scobitoarea cand nu mai ramane aluat pe el(eu l-am copt aproximativ 35 minute, dar timpul de coacere difera de la un cuptor la altul).

Dupa ce a copt scoatem din cuptor si lasam impletiturile in tavi acoperite cu un prosop pana racesc un pic (15 minute), apoi le scoatem cu grija, indepartam hartia de copt daca am folosit si le lasam acoperite pana racesc complet.

Se feliaza si se poate servi.
Pofta Buna! ! ! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cozonac Pufos - Foszlos Fonott Kalacs" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Gica Si Ramona Profiton
•  10.04.2017 17:50:35

Buna pot folosi drojdie uscata? Mersi.

carrmencalifornia
•  13.04.2013 19:40:35

daca nu am drojdie proaspata, cata drojdie uscata pun la 600 gr de faina? si cati cozonaci ies din 600 gr faina?

_tania
•  27.04.2012 09:57:06

Buna!

Imi este putin neclar: aluatul nu se pune la dospit inainte de a fi asezat in tavi?

Leila
•  29.12.2011 10:24:42

Buna ! Da la untul frecat adaugam si cacao vezi ingrediente crema ;) Un An Nou fericit sa aveti !

maraarad
•  28.12.2011 07:02:51

Arata super bine cozonacul ,am sa il incerc si eu .
Am doua intrebari:se poate face aluatul la masina de paine?
Si daca la untul frecat cu zahar ai pus si cacaua.

Leila
•  26.05.2011 11:40:08

Tania , eu de obicei framant pana in aluat apar besici , cu aproximatie ar fi in jur de 20-25 minute framantat in flux continuu :)

elyya
•  26.02.2010 17:10:36

VAI DAR CE COZONAC..ASPECTUOS...
CRED CA E SI FOARTE DELICIOS!!!!!
felicitari!!!

d_dana_a
•  26.01.2010 15:03:33

Un cozonac perfect din toate punctele de vedere...felicitari

Leila
•  30.09.2009 17:33:26

Mersi Madalina , da sa vezi ce "ploaie" ar fi daca daca ai si gusta .... :)

madallina
•  29.08.2009 21:14:58

Dumnezeule! imi ploua efectiv in gura..BRAVOO!

_tania
•  25.05.2011 14:46:44

cozonacul arata cum nu se poate mai bine! cam cat timp dureaza framantatul?

Leila
•  17.04.2009 07:39:58

Merita incercata , e super bun :)

Paste Fericit !!!

rautacioasa
•  17.04.2009 03:54:38

super tare ... am s-o incerc si yo ... bravo

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cozonac Pufos - Foszlos Fonott Kalacs