Cozonac cu Ciocolata, Stafide si Alune

Postat pe: 04-12-2010
(0)

Ingrediente

Am facut aseara primul meu cozonac va trimit reteta si pozele!
500 gr faina
20 gr - 25 gr drojdie proaspata sau 1 lingurita drojdie uscata
50 ml apa calduta
5 linguri zahar
un praf sare
3 galbenuse
8 linguri rase de smantana (15 % grasime)
110 gr unt (65 % grasime)
2 plicuri zahar cu vanilie
coaja rasa de lamaie sau de portocala
Umplutura:
100 gr ciocolata cu lapte
100 gr alune
100 gr stafide
Sirop:
1 ou
2 linguri zahar
50 ml lapte

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele in masina de paine si se lasa la framantat si la dospit. Dupa dospire se scoate aluatul din cuva si se asaza pe o planseta unsa cu ulei. Se imparte aluatul in trei bucati. Se intinde o bucata de aluat cu sucitorul pana se face un dreptunghi de marimea tavii in care se va coace. Se umple cu stafide (care au fost tinute o ora in rom), bucatele de ciocolata si alune (alunele pot fi tocate in bucati mai mari) si se ruleaza. Se impletesc cei 3 cozonacei si se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (eu am uns si hartia).

Se lasa in tava sa mai creasca 30 min si apoi se pune in cuptorul incalzit dinainte la 180 grade. Se lasa la copt 1 ora. Intre timp se face siropul: se amesteca galbenusul cu zaharul si apoi se adauga laptele. Dupa ce este scos din cuptor se unge (asa fierbinte) cu sirop. Se scoate cozonacul copt din tava dupa 10 min. Si se inveleste in prosop, apoi in folie nailon si apoi iarasi in prosop.(multumesc Leila).

Se serveste dupa ce se receste. Este foarte pufos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cozonac cu Ciocolata, Stafide si Alune" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cozonac cu Ciocolata, Stafide si Alune