Ingrediente

350 g branza telemea
500 g faina alba tip 000 proaspat cernuta
150 g unt rece
2 oua
100 g smantana
1 galbenus (pentru pensularea aluatului)
susan /mac /glazura sare etc (dupa preferinte)
Pentru glazura cu sare:
2 linguri cu faina
2 lingurite cu sare si putina apa

Mod de preparare

PREGĂTIRE

40min
- Untul se rade pe razatoare.
- Branza telemea se rade pe razatoare.
- Faina, branza telemea, untul, ouale si smantana se pun in bolul unui mixer. Se mixeaza ingredientele la viteza mica pana se formeaza o masa omogena de aluat.

- Aluatul se aseaza pe suprafata de lucru si se framanta putin cu mana (timp de aproximativ 30 secunde). Se imparte apoi aluatul in doua jumatati si se modeleaza fiecare parte de aluat sub forma unei sfere. o parte de aluat va ramane acoperita pana in momentul in care va fi folosita iar cealalta parte de aluat va ramane pe suprafata de lucru infainata usor in prealabil.

- Se infaineaza putin suprafata aluatului. Se intinde aluatul cu sucitorul pana cand acesta ajunge la grosimea de 0, 4 - 0, 5 cm.
- Se decupeaza formele de luat folosind forma pentru covrigei.
- Se tapeteaza cu hartie pentru copt o tava pentru cuptor.
- Se aseaza in tava formele de aluat decupate anterior.

- Se amesteca galbenusul de ou cu 2-3 linguri cu apa. Se pensuleaza cu acest amestec suprafata aluatului.
- Se presara pe suprafata aluatului susan, mac, etc (dupa preferinta). Pentru glazura cu sare: se amesteca intr-un bol mic faina si sarea apoi se adauga treptat apa (putin cate putin) pana amestecul dobandeste o consistenta omogena, usor fluida.

- Se incalzeste cuptorul la 175 grade c.
- Covrigeii se coc in cuptotul preincalzit la 175 grade c timp de 20 - 25 min pana dobandesc o culoare frumoasa aurie. Daca folositi glazura cu sare: inainte cu 5 minute de a scoate covrigeii din cuptor, se stropeste suprafata aluatului cu amestecul pregatit anterior apoi tava se pune din nou in cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Covrigei" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Covrigei