Covrigei

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Covrigei

Ingrediente

  • - 350 g branza telemea
  • - 500 g faina alba tip 000 proaspat cernuta
  • - 150 g unt rece
  • - 2 oua
  • - 100 g smantana
  • - 1 galbenus (pentru pensularea aluatului)
  • - susan /mac /glazura sare etc (dupa preferinte)
  • Pentru glazura cu sare:
  • 2 linguri cu faina
  • 2 lingurite cu sare si putina apa

Mod de preparare

- Untul se rade pe razatoare.
- Branza telemea se rade pe razatoare.
- Faina, branza telemea, untul, ouale si smantana se pun in bolul unui mixer. Se mixeaza ingredientele la viteza mica pana se formeaza o masa omogena de aluat.

- Aluatul se aseaza pe suprafata de lucru si se framanta putin cu mana (timp de aproximativ 30 secunde). Se imparte apoi aluatul in doua jumatati si se modeleaza fiecare parte de aluat sub forma unei sfere. o parte de aluat va ramane acoperita pana in momentul in care va fi folosita iar cealalta parte de aluat va ramane pe suprafata de lucru infainata usor in prealabil.

- Se infaineaza putin suprafata aluatului. Se intinde aluatul cu sucitorul pana cand acesta ajunge la grosimea de 0, 4 - 0, 5 cm.
- Se decupeaza formele de luat folosind forma pentru covrigei.
- Se tapeteaza cu hartie pentru copt o tava pentru cuptor.
- Se aseaza in tava formele de aluat decupate anterior.

- Se amesteca galbenusul de ou cu 2-3 linguri cu apa. Se pensuleaza cu acest amestec suprafata aluatului.
- Se presara pe suprafata aluatului susan, mac, etc (dupa preferinta). Pentru glazura cu sare: se amesteca intr-un bol mic faina si sarea apoi se adauga treptat apa (putin cate putin) pana amestecul dobandeste o consistenta omogena, usor fluida.

- Se incalzeste cuptorul la 175 grade c.
- Covrigeii se coc in cuptotul preincalzit la 175 grade c timp de 20 - 25 min pana dobandesc o culoare frumoasa aurie. Daca folositi glazura cu sare: inainte cu 5 minute de a scoate covrigeii din cuptor, se stropeste suprafata aluatului cu amestecul pregatit anterior apoi tava se pune din nou in cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Georgiana
5
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Briose cu Mere si Scortisoara (Reteta Video)
Bucataras.RO

Briose cu Mere si Scortisoara (Reteta Video)

Nu numai ca se pregatesc rapid, sunt prajituri ieftine, dar nici nu trebuie sa stea prea mult in cuptor! Reteta de briose cu...

Briose cu Mere si Scortisoara (Reteta Video)
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac