Ingrediente

Aluat foetaj (se formeaza 2 cercuri)
1 galbenus pentru uns
Crema de migdale:
180 g de pudra de migdale
50 g de unt
2 oua
80 g de zahar
Crema patisiera:
250 ml de lapte
2 galbenusuri
100 g de zahar
1 praf de sare
1 lingurita pasta de vanilie (extract, esenta)
20 g de maizena, epifin

Mod de preparare

Incepem cu crema patisiera: punem la fiert laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si vanilia. Cu ajutorul unui robot mixam ouale cu restul de zahar si un praf de sare pana devin albe. Adaugam maizena si apoi laptele cald. Dam pe foc si invartim cu ajutorul telului pana se intareste, atentie nu trebuie sa se prinda. Cand s-a intarit stingem focul si lasam sa se raceasca.

Intre timp, batem spuma untul pentru crema de migdale cu zaharul. Adaugam ouale unul cate unul si la final pudra de migdale. Dupa ce crema patisiera s-a racorit adugam in crema de migadale jumatate din cantitate. Astfel formam o crema ce se numeste frangipane.

Taiam cercurile din aluatul foetaj, incercam sfacem unul putin mai mare (26 cm si 27-28 cm). Ungem cu galbenusul batut cu putina apa bordura cercului mai mare si umplem restul cercului cu frangipane. Asezam al doilea cerc si inchidem pe margine, ungem cu ou si dam la frigider cam 20 de minute. Scoatem din frigider si ungem iar cu ou, facem dupa placere un desen pe turta si d la cuptor la 180 grade C pana se rumeneste frumos. Preincalzim cuptorul, dar max 5 min. inainte de a infurna coroana. (Daca doriti sa puneti "la feve" puteti sa o faceti inaintea inchiderii coroanei daca e din argint, portelan, si dupa daca e din plastic).

O putem servi calduta sau rece. Pofta buna!

Eu am pregatit doua mai micute din cantitatea de frangipane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Coroana Regilor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

yafa
•  21.12.2010 20:16:45

Multumesc, sper sa o incerci si sa iti placa si gustul!

hellovio
•  18.12.2010 16:23:56

arata super! iar pozele au fost realizate intr-un con de lumina cat sa te imbie sa faci si tu .

adi
•  09.02.2010 19:03:57

oau cum arata! Felicitari yafa!

yafa
•  09.02.2010 20:18:56

Multumesc Adi, ma bucur ca-ti place.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Coroana Regilor