Incepem cu crema patisiera: punem la fiert laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si vanilia. Cu ajutorul unui robot mixam ouale cu restul de zahar si un praf de sare pana devin albe. Adaugam maizena si apoi laptele cald. Dam pe foc si invartim cu ajutorul telului pana se intareste, atentie nu trebuie sa se prinda. Cand s-a intarit stingem focul si lasam sa se raceasca.
Intre timp, batem spuma untul pentru crema de migdale cu zaharul. Adaugam ouale unul cate unul si la final pudra de migdale. Dupa ce crema patisiera s-a racorit adugam in crema de migadale jumatate din cantitate. Astfel formam o crema ce se numeste frangipane.
Taiam cercurile din aluatul foetaj, incercam sfacem unul putin mai mare (26 cm si 27-28 cm). Ungem cu galbenusul batut cu putina apa bordura cercului mai mare si umplem restul cercului cu frangipane. Asezam al doilea cerc si inchidem pe margine, ungem cu ou si dam la frigider cam 20 de minute. Scoatem din frigider si ungem iar cu ou, facem dupa placere un desen pe turta si d la cuptor la 180 grade C pana se rumeneste frumos. Preincalzim cuptorul, dar max 5 min. inainte de a infurna coroana. (Daca doriti sa puneti "la feve" puteti sa o faceti inaintea inchiderii coroanei daca e din argint, portelan, si dupa daca e din plastic).
O putem servi calduta sau rece. Pofta buna!
Eu am pregatit doua mai micute din cantitatea de frangipane.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii