Cornuri Pufoase cu Mere

Postat pe: 19-11-2013
(0)

Ingrediente

Pentru 8 bucati:
Aluat:
125 ml lapte
250 g faina
1/2 plic drojdie uscata
2 linguri ulei
4 linguri zahar
Umplutura:
3 mere
3 linguri zahar
1/4 lingurita esenta de portocale
Pentru uns:
4 linguri miere
optional (un ou pentru uns)

Mod de preparare

- zaharul se dizolva in laptele caldut
- intr-un vas se pune faina si se amesteca cu drojdia, apoi se adauga laptele cu zaharul dizolvat
- se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios, si la final se pune uleiul in palma si se framanta pana se incorporeaza in aluat
-se lasa la dospit circa 30 de minute

- intre timp se pregateste compozitia: se rad merele si se pun la calit impreuna cu zaharul pentru 5-10 minute si daca lasa mult sirop se adauga si 2 linguri de gris pentru a lega compozitia
- cand este gata, se ia de pe foc, se adauga esenta de portocale (care i-a dat un gust deosebit marului) si se lasa la racit
- cand au trecut cele 30 de minute pentru aluat, se intinde o foaie rotunda si nu foarte groasa
- se taie foaia in patru apoi in sase si apoi in opt si se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare triunghi

- se ruleaza cu grija, si se aseaza cornurile in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina
- se ung optional cu un ou batut, si se dau la cuptorul preincalzit la 170 de grade, pana se rumenesc frumos (eu le-am lasat cam mult, ca am avut program de joaca cu printesa, si am uitat de ele: p)

- cand sunt gata, se ung (calde) cu miere
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cornuri Pufoase cu Mere" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cornuri Pufoase cu Mere