Ingrediente

500 g faina
25 g drojdie
1 1/2 cana lapte caldut
2 oua
4 linguri zahar tos
1 borcan gem caise
1 cana miez nuca
1 varf sare
coaja de lamaie
vanilie
100 ml ulei sau unt topit

Mod de preparare

Faina, ouale, drojdia, condimentele, zaharul si laptele caldut se amesteca bine pana arata uniform si incepe sa se dezlipeasca un pic de pe degete. Se adauga incet uleiul amestecand bine si incaorporandu-l. Trebuie sa rezulte un aluat moale, desprins de pe marginea bolului in care amestecati. Se acopera bolul cu un prosop si se pune la cald pana isi dubleaza volumul ( cam 1/2 ora). In acest timp incalzim cuptorul.
Din aluatul rezultat se fac patru bile care se intind cu facaletul cam cat o farfurie intinsa si groase de 5 mm. (Nu e stiinta exacta). Se ung cu gem si se presara nuca rasa apoi se taie in raze in 8 bucati. Din margine se ruleaza spre centru formandu-se cornuri. Se ung cu lapte sau ou ( daca vreti sa mai spargeti unul) si se presara cu zahar tos. Se pun la foc moale la inceput si mai iute cand au crescut ( sau foc moderat tot timpul)
Daca va raman pentru a doua zi si nu va plac reci incalzitii 10 sec in microunde.
Cu ceai, lapte, cafea sau sucuri de fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cornuri cu gem" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

cotuca
•  16.02.2008 08:33:06

am facut si eu cornuri cu gem...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cornuri cu gem