Coltunasi cu Branza Sarata

Postat pe: 11-02-2013
(0)

Ingrediente

Pentru aluat:
4 oua
60ml de ulei
300 g de faina
100 g gris
Pentru umplutura:
250 g telemea
1 galbenus
2-3 linguri de zahar (dupa gust)
esenta de rom

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Se cerne faina si se amesteca cu grisul.

Ouale se bat cu uleiul, apoi se pun peste faina. Se framanta cateva minute, apoi se lasa la odihnit timp de 10-15 minute.

Pentru a face umplutura, se amesteca telemeaua cu galbenusul, zaharul si esenta de rom.

Aluatul se intinde apoi cu sucitorul pana cand ajunge la o grosime de 2 mm. Se taie patratele cu latura de 5 cm (eu am taiat cercuri). Se pune cate o lingurita de branza pe fiecare coltunas si se suprapun colturile opuse (in cazul meu, semicercurile) si se preseaza marginile pentru a nu se desface la fiert.

Se pun la fiert in apa ce clocoteste, se amesteca o data sa nu se prinda de fund, apoi se fierb timp de 20 de minute la foc mic. Dupa 20 de minute, se stinge focul, se acopera vasul si se lasa inca 20 de minute in oala, cu capacul pus.

Se scurg intr-o sita.

Se servesc calzi, presarati cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Coltunasi cu Branza Sarata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Coltunasi cu Branza Sarata