Ingrediente

7 oua
Foi:
7 albuse
11 linguri de zahar
200 g de nuca de cocos
un praf de copt sau o lingurita de amoniac stins in zeama de lamaie
4 - 5 linguri de faina
Crema:
7 galbenuse
11 linguri de zahar
1 plic gelatina Dr Oetker
o budinca de vanilie
4 linguri de vanilie
200 g lapte (o cana)
150 g margarina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Pentru FOI:
Cele 7 albuse se bat foarte bine (daca intorci bolul in care le bati cu fundul in jos, albusele nu cad) apoi se adauga zaharul, cate o lingura pe rand si presarat. Daca zaharul s-a topit, la fel se adauga nuca de cocos, praful de copt si faina. Aluatul obtinut se imparte in doua si se intinde fiecare parte intr-o tava (forma poate fi dreptunghilara, dupa preferinta) si se da la cuptor. Foile se lasa pana primesc o culoare rumena, maro deschis. E recomandat sa nu fie foarte arse.

Crema:
Galbenusele se freaca cu zaharul bine, pana acesta se topeste, apoi se continua intocmai ca si la prepararea unei budinci obisnuite, adaugandu-se gelatina si dupa ce crema s-a racit un pic, dar nu foarte tare, se mai pune margarina.

Crema se va aseza intre cele doua foi iar peste foaia de deasupra se face o glazura ce poate fi ornata cu nuca de cocos. Glazura poate fi chiar si ciocolata neagra de menaj topita in care se adauga putin ulei.
Dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cocos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cocos