Cocos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 oua
  • Foi:
  • 7 albuse
  • 11 linguri de zahar
  • 200 g de nuca de cocos
  • un praf de copt sau o lingurita de amoniac stins in zeama de lamaie
  • 4 - 5 linguri de faina;
  • Crema:
  • 7 galbenuse
  • 11 linguri de zahar
  • 1 plic gelatina Dr Oetker
  • o budinca de vanilie
  • 4 linguri de vanilie
  • 200 g lapte (o cana)
  • 150 g margarina

Mod de preparare

Pentru FOI:
Cele 7 albuse se bat foarte bine (daca intorci bolul in care le bati cu fundul in jos, albusele nu cad) apoi se adauga zaharul, cate o lingura pe rand si presarat. Daca zaharul s-a topit, la fel se adauga nuca de cocos, praful de copt si faina. Aluatul obtinut se imparte in doua si se intinde fiecare parte intr-o tava (forma poate fi dreptunghilara, dupa preferinta) si se da la cuptor. Foile se lasa pana primesc o culoare rumena, maro deschis. E recomandat sa nu fie foarte arse.

Crema:
Galbenusele se freaca cu zaharul bine, pana acesta se topeste, apoi se continua intocmai ca si la prepararea unei budinci obisnuite, adaugandu-se gelatina si dupa ce crema s-a racit un pic, dar nu foarte tare, se mai pune margarina.

Crema se va aseza intre cele doua foi iar peste foaia de deasupra se face o glazura ce poate fi ornata cu nuca de cocos. Glazura poate fi chiar si ciocolata neagra de menaj topita in care se adauga putin ulei.
Dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute