Chifle Pufoase, Crocante si Delicioase

Complexitate
redusa
Chifle Pufoase, Crocante si Delicioase

Ingrediente

  • Pentru cca 16 buc
  • -50 g unt, topit si racorit
  • -200 ml lapte, caldut
  • -100 ml apa, calduta
  • -1 lingurita zahar
  • -1 praf de sare
  • -500 g faina
  • -21 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • Pentru finisat
  • -lapte
  • -susan si / sau mac

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit, laptele si apa caldute in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut.
Turnati peste restul de faina, impreuna cu untul topit si racorit.
Incepeti sa framantati, adaugand cate putin din laptele si apa calduta, pana obtineti un aluat destul de compact si care se dezlipeste de vas si mana.
Adaugati sarea si continuati sa framantati inca cca 10 min.
Puneti aluatul modelat sub forma de minge intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul pe planul de lucru si portionati in parti egale, in functie de cat de mari doriti sa fie chiflele.
Modelati fiecare bucata sub forma de bila si asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Crestati adanc, pe mijloc, cu lama unui cutit bine ascutit.
Lasati cca 20 min la crescut, in loc cald, fara curenti de aer.
Ungeti delicat cu putin lapte si presarati cu susan si / sau mac.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 25- 35 min, la 180 grade sau pana ce chiflele sunt facute si frumos rumenite.
Scoateti din tava si lasati 10 min sa se odihneasca, acoperite cu un prosop de panza, inainte de a fi servite.

Serviti cat sunt calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Painici umplute cu muschi file si cascaval
Bucataras.RO

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Pentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.

Painici umplute cu muschi file si cascaval
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute