Ingrediente

2 1/2 cani faina necernuta
2 linguri zahar
1 lingura praf de copt
1 lingurita sare
1 1/3 cani iaurt gras (min 7% grasime), aprox 500 g
4 linguri ulei de masline
1 ou
1 lingura apa
seminte (mac, susan, dovleac, floarea - soarelui etc)

Mod de preparare

Bateti bine de tot iaurtul cu uleiul pana se omogenizeaza. Turnati-l in adancitura facuta la mijlocul amestecului format din faina, zahar, praf de copt si sare. Inglobati-l, aducand din compozitia cu faina de la margini spre mijloc.

Framantati bine pana ce aluatul se desprinde de pe vas si mana adaugand inca putina faina peste cantitatea indicata daca mai este nevoie, dar fara sa devina vartos- el trebuie sa ramana mai moale. Impartiti aluatul in aproximativ 12 bile egale (sau cate doriti) si asezati-le distantate in tava tapetata cu hartie de copt (atentie, aluatul isi dubleaza volumul in cuptor!).

Daca vreti chifle si mai pufoase decat se obtin in mod normal, lasati aluatul sa creasca in tava, la loc cald, 20- 30 min.
Ungeti-le cu ou batut cu putina apa si presarati-le cu seminte.

Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 35- 45 min, la 185- 190 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Lasati-le sa se racoreasca pe un gratar.

Se pot servi calde, dar sunt la fel de bune si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chifle Frantuzesti" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  22.11.2012 07:38:24

Adrianabunta, ai facut o alegere buna...merita facute.

adrianabunta
•  21.11.2012 16:56:37

Arata bine,o sa incerc...

lucia_bp
•  22.02.2011 11:08:20

Mult succes, Angel36 si pofta mare !

angel36
•  30.12.2010 17:50:47

Arata bine, incerc

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chifle Frantuzesti