Ingrediente

500g faina
150ml apa calduta
20g drojdie
1 lingura ulei de masline
2 linguri ulei de floarea-soarelui
2 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 lingurita susan
1 ou

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul si lingura de ulei de masline. Drojdia se dizolva in apa calduta. Dupa care se amesteca cu faina.

Ingredientele, se framanta.

Peste aluatul rezultat, se pune 1 lingura de ulei de floarea-soarelui si se framanta.

Framantat bine, aluatul se ia din bol si se loveste de minim 100 de ori de masa. Cele 100 de lovituri inlocuiesc 30 minute de framantat.

Apoi, se pune intr-un bol si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa care se pune aluatul pe o plansa de lucru, data cu ulei si se imparte in 5 parti.
Fiecare bucata se framanta si se formeaza cate o chiftea.

Apoi, chiflele se pun intr-o tava. Se mai lasa la crescut pentru 20 min. Dupa care se dau cu ou si se presara cu susan peste ele.

Dupa ce sunt date toate cu susan si ou, se pot baga la cuptor.

Se lasa in cuptor pana prind o culoare maronie.

Se servesc reci.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chifle cu Susan" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chifle cu Susan