Cake Englezesc

Complexitate
redusa
Cake Englezesc

Ingrediente

  • 175g de unt
  • 175g de zahar
  • 225g de faina
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita de macis (daca nu aveti, inlocuiti cu nucusoara)
  • 50g de melasa
  • 50g de pudra de migdale
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 50g de fructe confiate
  • 50g de cirese confiate
  • 225g de stafide (facultativ)
  • 1 lingura de brandy sau rom
  • 80g de migadale taiate fin
  • 1 lingura de golden syrup sau miere

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 160°c.
Taiam maruntel fructele confiate si le marinam impreuna cu stafidele in brandy sau rom.

Amestecam faina cu macisul sau nucusoara si praful de copt. Batem spuma untul cu zaharul, adaugam ouale batute, amestecam bine.

Incorporam faina in amestecul de unt si oua, intercaland cu melasa si pudra de migdale.
Incorporam amestecul de fructe, pastram cateva cirese deoparte, iar restul le taiam in doua si le adaugam la aluat.

Amestecam bine si pastram din rezultat ~75g.
Varsam restul intr-o tava de chec cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 45 de minute.

Intre timp amestecam cele 75g cu ciresele pastrate si migdalele taiate fin si o lingura de golden syrup sau miere.

*Mai puteti adauga nuci sau alte fructe seci dupa placere.

Dupa cele 45 de minute retragem din cuptor cake-ul si varsam amestecul de mai sus deasupra. Reinfurnam inca 40 de minute acoperind cu foaie de aluminiu.

Scoatem foaia de aluminiu si mai lasam inca cateva minute sa se rumeneasca la suprafata.

Retragem din cuptor si il asezam sa se racoreasca pe o grila. Cel mai bine este se degusta a doua zi.

Pofta buna! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Georgiana
4
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
5
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Parteneri
Desert tort Un nou inceput de drum
Bucataras.RO

Desert tort Un nou inceput de drum

Pentru ca e vorba de doi tineri care maine isi vor spune DA, pentru toata viata , sper eu, am zis ca e denumirea cea mai buna...

Desert tort Un nou inceput de drum
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac