Ingrediente
● Aluat: |
● 800 gr faina |
● 3 oua |
● 50 gr drojdie |
● 5 lg zahar |
● 350 ml apa |
● 50 ml ulei |
● sare |
● Umplutura: |
● 600 gr branza de vaci |
● zahar dupa gust |
● 3 oua |
● sare |
● zahar vanilat |
● coaja de lamaie |
Mod de preparare
Din ingredientele de mai sus se face un aluat nu prea vartos care se lasa la dospit. Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bucati egale care se rotunjesc si se mai lasa 10 min la dospit.
Apoi se intinde cu merdeneaua in cercuri cu diametrul de 10 cm se aseaza umplutura in mijloc, apoi se aduna maginile formandu-se branzoaicele. Se lasa la crescut in tava, se ung cu ou batut, se presara cu zahar tos si se coc la foc potrivit.
Se servesc calde unse bine cu smantana si pudrate cu zahar sau simple Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Branzoaice Moldovenesti" nu uita sa ii faci un review.
Apoi se intinde cu merdeneaua in cercuri cu diametrul de 10 cm se aseaza umplutura in mijloc, apoi se aduna maginile formandu-se branzoaicele. Se lasa la crescut in tava, se ung cu ou batut, se presara cu zahar tos si se coc la foc potrivit.
Se servesc calde unse bine cu smantana si pudrate cu zahar sau simple Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Branzoaice Moldovenesti" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
miky35
• 14.03.2011 11:07:03
intradevar sint super delicioase sotului meu ii plac enorm de mult si e simpla reteta
LORY
• 12.11.2010 00:11:59
Alinus pur si simplu prinzi marginea din loc in loc si o aduni pe rand in mijloc presand usor.
Am pe blog si alt mod de a face branzoaicele...le gasesti la Branzoaice trandafir
Lory
cornelusha75
• 22.10.2009 11:40:19
lory o intrebare......daca in zona in care stau branza nu e punctul forte pot folosi branza lor ´´proaspata´´?
LORY
• 08.12.2008 18:21:42
STEFY intradevar sunt foarte bune...mai ales cu branzica proaspata de vaci...dar is bune si cu aia de oi
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 21.02.2013 17:52:40
Excelent de bune si in graba noastra de zi cu zi nu bagam de seama ca la ast reteta sa folosit 50 gr de drojdie /0 8 kg de faina.Asta duce la un consum intreit de drojdie /kgn de faina,asta se regaseste in gustul placintelor care or mirosi a drojdie.Eram sa dau ghes fara sa ma uit la gramaje si sa dau 5 stelute dar ma limitez la una ptr foto