Branzoaice Moldovenesti

Postat pe: 21-11-2010
(14)

Ingrediente

Aluat:
800 gr faina
3 oua
50 gr drojdie
5 lg zahar
350 ml apa
50 ml ulei
sare
Umplutura:
600 gr branza de vaci
zahar dupa gust
3 oua
sare
zahar vanilat
coaja de lamaie

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se face un aluat nu prea vartos care se lasa la dospit. Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bucati egale care se rotunjesc si se mai lasa 10 min la dospit.

Apoi se intinde cu merdeneaua in cercuri cu diametrul de 10 cm se aseaza umplutura in mijloc, apoi se aduna maginile formandu-se branzoaicele. Se lasa la crescut in tava, se ung cu ou batut, se presara cu zahar tos si se coc la foc potrivit.
Se servesc calde unse bine cu smantana si pudrate cu zahar sau simple
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Branzoaice Moldovenesti" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  21.02.2013 17:52:40

Excelent de bune si in graba noastra de zi cu zi nu bagam de seama ca la ast reteta sa folosit 50 gr de drojdie /0 8 kg de faina.Asta duce la un consum intreit de drojdie /kgn de faina,asta se regaseste in gustul placintelor care or mirosi a drojdie.Eram sa dau ghes fara sa ma uit la gramaje si sa dau 5 stelute dar ma limitez la una ptr foto

alala9005
•  23.02.2012 18:04:34

da intradevar sunt delicioase si e ffff simpla reteta

LORY
•  14.03.2011 13:47:30

Miki ma bucur ca-ti plac :)

miky35
•  14.03.2011 11:07:03

intradevar sint super delicioase sotului meu ii plac enorm de mult si e simpla reteta

angel36
•  30.12.2010 18:00:09

Mda...destul de bune dar cum le impaturesti?!

LORY
•  12.11.2010 00:11:59

Alinus pur si simplu prinzi marginea din loc in loc si o aduni pe rand in mijloc presand usor.
Am pe blog si alt mod de a face branzoaicele...le gasesti la Branzoaice trandafir
Lory

alinus_s
•  10.11.2010 23:33:31

Arata foarte bine,dar poti sa-mi explici si mie cum le impaturesti?

cornelusha75
•  22.10.2009 11:40:19

lory o intrebare......daca in zona in care stau branza nu e punctul forte pot folosi branza lor ´´proaspata´´?

mandea46
•  05.06.2009 19:16:11

si eo stiu sa fac as ca la mama acasa fffffff bune

catherine
•  09.01.2009 23:44:56

la ador pur si simplu....!

LORY
•  08.12.2008 18:21:42

STEFY intradevar sunt foarte bune...mai ales cu branzica proaspata de vaci...dar is bune si cu aia de oi

stefy
•  07.12.2008 19:47:31

ce-mi este dor de branzoaicele noastre moldovenesti,sunt asa de bune

LORY
•  23.11.2008 19:21:21

Lucia ma bucur ca ti plac retetele mele
te pup

lucia_bp
•  23.11.2008 17:49:19

Sunt foarte bune !!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Branzoaice Moldovenesti