Se face aluatul de paine la masina sau cu mana, se lasa la dospit. Dupa dospire se framanta un minut si apoi se imparte in trei. Doua bucati mai mici din care vom face 2 chifle melcisori si din restul de aluat intindem o patura de grosimea unui deget, si ii dam forma dreptunghiulara.
Ungem cu ou foaia, presaram parmesanul ras, presam bina cu mana ca sa se lipeasc de aluat, apoi punem sare, din nou presam putin si la urma punem rosmarinul uscat. Presam si de data asta. Luam un cutit si taiem fasi de aluat ca si la saratele. Luam apoi fiecare fasie in mana, o sucim si o asezam pe tava. Dupa ce am terminat cu toate de sucit si aranjat pe tava, le acoperim cu un prosop curat si lasam jumate de ora la dospit.
Intre timp, luam cele doua bucati de aluat mai mici, le intindem, le facem sul si apoi dam forma de melc aluatului. Il punem in forme rezistente la cuptor, acoperin cu un prosop curat si lasam la dospit. Dupa jumate de ora sau ceva mai mult luam tava cu batoane si cele 2 forme cu chifle si le punem la cuptor.
Le coacem si ne bucuram de mirosul lor imbietor, dupa care ne delectam si cu gustul lor nemaipomenit de bun.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNu imi place sa coc ardei, dar mancarea cu ardei copti imi place la nebunie! Pentru Reteta de mancare de ardei copti,...
Reteta de mancare de ardei copti, cu smantanaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii