Umplutura Sarata in Impletitura - Treccia Ripiena Salata

Complexitate
redusa
Umplutura Sarata in Impletitura - Treccia Ripiena Salata

Ingrediente

  • Pentru o impletitura de 35 x 23 cm:
  • Aluat
  • -50 g untura, la temperatura camerei
  • -15 g sare
  • -500 g faina
  • -20 g drojdie proaspata / 7 g drojdie uscata
  • -35 g zahar
  • -250 g apa, calduta
  • Umplutura
  • -felii de salam
  • -parmezan ras / cascaval ras / branzeturi
  • -felii de emmentaler
  • -rosii cherry
  • Altele
  • -galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte, pentru uns

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untura, sarea, faina cernuta, drojdia alifiata cu zahar si dizolvata in apa calduta. Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: alifiati drojdia cu zahar si diluati cu putina apa calduta. Turnati in mijlocul fainii cernute.

Adaugati untura, sarea si putin cate putin restul de apa calduta. Framantati rapid (circa 5 min) un aluat neted, care se desprinde de vas si mana. Dati-i forma de bila, puneti intr-un bol, acoperiti cu folie de plastic si lasati la crescut pentru circa 2 ore, in loc cald si ferit de curenti sau pana ce isi dubleaza volumul.

Intindeti in foaie dreptunghiulara, fie pe planul de lucru usor infainat, fie direct pe foaie de copt.
Impartiti imaginar in 3, pe lungime si taiati partile exterioare in fasii egale si nu prea groase.
Puneti umplutura pe partea centrala, astfel: felii de salam (asezate unele langa altele); presarati uniform cu parmezan / cascaval; asezati pe mijlocul umpluturii cateva rosii cherry; puneti feliile emmentaler.

Acoperiti umplutura, impletind fasiutele: aduceti o fasie din dreapta peste umplutura, apoi una din stanga, suprapunand usor fasiile si capetele. Continuati impletirea pana la ultima fasie.

Transferati deodata cu hartia de copt in tava si ungeti cu galbenus usor batut cu lapte.

Dati la cuptorul preincalzit la 200 grade si coaceti la acesta temperatura timp de 30 min sau pana cand aluatul este copt si frumos rumenit.

Scoateti din cuptor si tava, apoi lasati sa se racoreasca pe un gratar.

Serviti feliat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Placinta Armaneasca
2
Dulciuri

Placinta Armaneasca

Placinta Armaneasca
Remo
3
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
4
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Parteneri
Muffins cu mere
Bucataras.RO

Muffins cu mere

Din start trebuie să precizez că nu este un desert foarte dulce, dar mie mi-au plăcut tare mult, pentru că mai nou mereu...

Muffins cu mere
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia