Umplutura Sarata in Impletitura - Treccia Ripiena Salata

Complexitate
redusa
Umplutura Sarata in Impletitura - Treccia Ripiena Salata

Ingrediente

  • Pentru o impletitura de 35 x 23 cm:
  • Aluat
  • -50 g untura, la temperatura camerei
  • -15 g sare
  • -500 g faina
  • -20 g drojdie proaspata / 7 g drojdie uscata
  • -35 g zahar
  • -250 g apa, calduta
  • Umplutura
  • -felii de salam
  • -parmezan ras / cascaval ras / branzeturi
  • -felii de emmentaler
  • -rosii cherry
  • Altele
  • -galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte, pentru uns

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untura, sarea, faina cernuta, drojdia alifiata cu zahar si dizolvata in apa calduta. Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: alifiati drojdia cu zahar si diluati cu putina apa calduta. Turnati in mijlocul fainii cernute.

Adaugati untura, sarea si putin cate putin restul de apa calduta. Framantati rapid (circa 5 min) un aluat neted, care se desprinde de vas si mana. Dati-i forma de bila, puneti intr-un bol, acoperiti cu folie de plastic si lasati la crescut pentru circa 2 ore, in loc cald si ferit de curenti sau pana ce isi dubleaza volumul.

Intindeti in foaie dreptunghiulara, fie pe planul de lucru usor infainat, fie direct pe foaie de copt.
Impartiti imaginar in 3, pe lungime si taiati partile exterioare in fasii egale si nu prea groase.
Puneti umplutura pe partea centrala, astfel: felii de salam (asezate unele langa altele); presarati uniform cu parmezan / cascaval; asezati pe mijlocul umpluturii cateva rosii cherry; puneti feliile emmentaler.

Acoperiti umplutura, impletind fasiutele: aduceti o fasie din dreapta peste umplutura, apoi una din stanga, suprapunand usor fasiile si capetele. Continuati impletirea pana la ultima fasie.

Transferati deodata cu hartia de copt in tava si ungeti cu galbenus usor batut cu lapte.

Dati la cuptorul preincalzit la 200 grade si coaceti la acesta temperatura timp de 30 min sau pana cand aluatul este copt si frumos rumenit.

Scoateti din cuptor si tava, apoi lasati sa se racoreasca pe un gratar.

Serviti feliat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie