Preparam aluatul dupa regulile impuse pana acum si il lasam la odihna sa se dospeasca mai mult de o jumatate de ora.
Divizam aluatul la 100 de gr bucatasi cand terminam le lasam iarasi la odihna,.
Intre timp frecam branza coapta cu zaharul punem ouale si lamaia, mestecam iar de este cazul adaugam 2-3 linguri de faina sa se lege umplutura.
Intindem foaia cu ciucitoruldupa care pe una din jumatati asezam doua linguri de umplutura, tragem parte peste parte foaia de aluat, si cu ajutorul unei furculite presam marginile ce se suprapun pentru a nu iesi umplutura afara.
Se coc pe plita pe ambele parti.
Pot fi catalogate ca un desert autentic romanesc si poate fi insotit de lactate, de compoturi sau simple, calde sau reci.
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii