Turte cu Branza Scoapta

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina tip 650 1 kg
  • sare
  • drojdie branza scoapta 600 gr
  • zahar 150 gr
  • oua 2 buc
  • lamaie rasa

Mod de preparare

Preparam aluatul dupa regulile impuse pana acum si il lasam la odihna sa se dospeasca mai mult de o jumatate de ora.

Divizam aluatul la 100 de gr bucatasi cand terminam le lasam iarasi la odihna,.
Intre timp frecam branza coapta cu zaharul punem ouale si lamaia, mestecam iar de este cazul adaugam 2-3 linguri de faina sa se lege umplutura.

Intindem foaia cu ciucitoruldupa care pe una din jumatati asezam doua linguri de umplutura, tragem parte peste parte foaia de aluat, si cu ajutorul unei furculite presam marginile ce se suprapun pentru a nu iesi umplutura afara.

Se coc pe plita pe ambele parti.
Pot fi catalogate ca un desert autentic romanesc si poate fi insotit de lactate, de compoturi sau simple, calde sau reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)