Tort Profiterol

Complexitate
redusa
Tort Profiterol

Ingrediente

  • Blat:
  • -4 oua
  • -4 linguri faina
  • -4 linguri zahar
  • -1 lingura cacao
  • -putina sare
  • Profiterol:
  • -2 oua
  • -100g unt
  • -100f faina
  • -150ml apa
  • -putina sare
  • -400ml lapte
  • -3 linguri zahar
  • -1 budinca de cacao
  • Crema:
  • -200g mascarpone
  • -200ml frisca
  • -200g zahar
  • -3 oua
  • -3 foi de gelatina
  • Glazura ciocoalata:
  • -400g ciocolata
  • -8 linguri ulei

Mod de preparare

Prima data, eu am inceput cu blatul.

Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma cu putina sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta s-a topit. Dupa, se adauga galbenusurile pe rand, faina si cacaua si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel.

Compozitia rezultata se pune intr-o tava speciala de tort cu diametrul de max. 26cm. In care inainte s-a pus hartie de copt. Daca doriti, puteti sa ungeti hartia din tava cu putin ulei. Tava se da la cuptor pana cand aluatul "trece" testul scobitorii. Cand e copt, se scoate din tava si se lasa la racit.

Apoi, se poate pregati profiterolul.

Intr-o craticioara se pun untul, apa si putina sare, iar cand da in clocot, se pune faina si se amesteca energic. Compozitia rezultata se lasa o idee la racit. Calduta se amesteca cu cele 2 oua.
Din compozitia finala se fac 14 gogosele, care se pun intr-o tava si se dau la cuptor, pentru cel mult 20 min. Eu am copt in doua ture gogoselele. Coapte, se lasa la racit.

Pana profiterolul se raceste, se pregateste budinca.

Intr-o craticiora se pun 300ml de lapte, iar pana cand acesta incepe sa clocoteasca se amesteca intr-un bol, budinca cu zaharul si cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste se pune compozitia de budinca peste si se lasa la fiert, pentru 5 minute. Budinca fiarta se lasa o idee la racit.

Cand budinca inca e calduta se pot umple gogoselele de profiterol cu ea. Apoi, se vor lasa deoparte.

Acum se pot pune foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Separat, se bate bine frisca pana rezulta o crema densa, apoi se amesteca cu mascarponele si se mai mixeaza putin.
Separat, se pun pe bain-marie, ouale cu zaharul. Cand zaharul e topit, se adauga foile de gelatina, amestecandu-se continuu. Se lasa pe foc pana cand foile de gelatina se topesc, apoi se iau oaule de pe foc, se lasa o idee la racit, iar cand inca sunt caldute se amesteca cu crema de mascarpone si frisca.

Acum se poate incepe asamblarea, asamblare care dupa mine e cea mai usoara:).

Prima data tortul se taie in jumatate, apoi, in tava speciala pentru tort cu marginile detasabile, in care s-a pus foile alimentara, se pune baza tortului, apoi jumatate din crema, apoi, gogoselele de profiterol umplute, restul de crema si cealalta jumatate de blat. Eu am pus peste tort o folie alimentara si am dat tava in frigider pana a doua zi.

A doua zi se pune pe bain-marie, ciocolata si untul, iar cand au devenit o pasta lichida, se orneaza tortul cu ea. Tortul se da la rece pentru cateva ore. Merge foarte bine cu un vin licoros rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Cartofi dulci la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti