Galbenusurile cu 100 de grame din cantitatea de zahar, o lingura de apa si uleiul se freaca 10-15 minute.Se adauga albusurile batute,50 de grame de zahar si faina in care s-a topit ciocolata,apoi se amesteca in sus si in jos ca sa nu cada albusurile.Compozitia se toarna in forma de tort si se introduce in cuptorul potrivit de incalzit. Cand este gata, se scoate blatul si se taie in doua sau trei parti, care se umplu cu crema facuta din unt, cacao si zahar(100 de grame).La crema se adauga o lingurita de esenta de rom. Inainte de a unge blaturile,acestea se insiropeaza cu siropul obtinut din 50 de grame de zahar, apa si esenta de rom.Cand siropul fierbe,se adauga stafidele spalate si apoi se toarna pe blat.Dupa racire se toarna crema.
Se poate servi drep desert.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraSunt atat de bune, ca nu te poti opri...o tava nu cred ca-i suficienta :))
Branzoaice sau poale'n brauAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii