Baza de tarta
Intr-un vas punem faina si zaharul tos. Adaugam untul moale taiat in cuburi maruntele. Amestecam din varful degetelor pana untul este incorporat si se formeaza o pudra grunjoasa.
Sarea se dizolva in apa si adaugam cate putin in aluat pana se formeaza o masa supla. Se aseaza in forma rotunda in film alimentar si se da la rece.
Pentru crema de branza se amesteca toate ingredientele.
Crema de migdale
Laptele se pune pe foc impreuna cu siropul de migdale. Galbenusul se amesteca cu zaharul si maizena pana se inalbeste. Laptele cald se varsa cate putin peste crema de ou, se rastoarna cu totul in vasul in care a fost incalzit laptele si se da din nou pe foc. Se amesteca cu lingura pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Capsunile se spala si se curata de codita.
Aluatul de tarta se aseaza in forme, intepam la baza cu o furculita de mai multe ori, asezam crema de branza si coacem la cuptorul preincalzit. (180°c)
Scoatem tartele cand s-au rumenit si le asezam pe un grilaj sa se racoreasca, depunem peste branza crema de migdale si capsunile. Dam la rece.
Servim.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii