Baza de tarta
Intr-un vas punem faina si zaharul tos. Adaugam untul moale taiat in cuburi maruntele. Amestecam din varful degetelor pana untul este incorporat si se formeaza o pudra grunjoasa.
Sarea se dizolva in apa si adaugam cate putin in aluat pana se formeaza o masa supla. Se aseaza in forma rotunda in film alimentar si se da la rece.
Pentru crema de branza se amesteca toate ingredientele.
Crema de migdale
Laptele se pune pe foc impreuna cu siropul de migdale. Galbenusul se amesteca cu zaharul si maizena pana se inalbeste. Laptele cald se varsa cate putin peste crema de ou, se rastoarna cu totul in vasul in care a fost incalzit laptele si se da din nou pe foc. Se amesteca cu lingura pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Capsunile se spala si se curata de codita.
Aluatul de tarta se aseaza in forme, intepam la baza cu o furculita de mai multe ori, asezam crema de branza si coacem la cuptorul preincalzit. (180°c)
Scoatem tartele cand s-au rumenit si le asezam pe un grilaj sa se racoreasca, depunem peste branza crema de migdale si capsunile. Dam la rece.
Servim.
Pofta buna!
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaChirostele sunt o delicatesa culinara care se regaseste in bucatariile multor culturi din intreaga lume, fie sub forma de...
Chiroste-aperitiv si desertVa prezint o reteta simpla care se prepara foarte repede si este si foarte buna. Pestele gen cod, merluciu sau stiuca este...
Chiftelute din pesteAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii