Se framanta energetic toate ingredientele la un loc, dupa care se da coca invelita cu o pelicula sau intr-o punga de plastic ca sa nu se usuce, la frigider minim o ora. De preferat e sa facem coca cu o zi inainte, cu cat sta mai mult la frigider cu atat devine mai frageda.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade, intre timp se intinde o foaie rotunda, cu diametrul un pic mai mare decat tava pe care o avem, intr-asa fel incat sa ne ramana un pic de bord pe marginile tavii. Se aseaza marmelada sau dulceata pe care o preferam peste foaie, in tava, de inaltimea de 1,5/2 cm, dar atentie sa nu treaca peste bordul foii, deoarece la cuptor dulceata sau marmelada va deveni mai lichida.
Apoi peste dulceata formam din un pic de coca cateva fasii taiate preferabil cu o rozeta cu zimti, in forma de triunghiuri de pe o bordura pe alta a tartei. Se da la cuptor pentru 25/30 de minute.
Se serveste rece, taiata in triunghiuri ca la pizza. Este o reteta italieneasca, ei o numesc CROSTATA, se poate face si cu ciocolata sau branza de vaci in loc de dulceata sau marmelada.
Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSavureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...
Paste Bolognese - imbietoare si delicioaseMuffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Comentarii