Tarta cu Marmelada Sau Dulceata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 110 g zahar
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus de ou
  • Dulceata sau marmelada dupa plac

Mod de preparare

Se framanta energetic toate ingredientele la un loc, dupa care se da coca invelita cu o pelicula sau intr-o punga de plastic ca sa nu se usuce, la frigider minim o ora. De preferat e sa facem coca cu o zi inainte, cu cat sta mai mult la frigider cu atat devine mai frageda.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade, intre timp se intinde o foaie rotunda, cu diametrul un pic mai mare decat tava pe care o avem, intr-asa fel incat sa ne ramana un pic de bord pe marginile tavii. Se aseaza marmelada sau dulceata pe care o preferam peste foaie, in tava, de inaltimea de 1,5/2 cm, dar atentie sa nu treaca peste bordul foii, deoarece la cuptor dulceata sau marmelada va deveni mai lichida.

Apoi peste dulceata formam din un pic de coca cateva fasii taiate preferabil cu o rozeta cu zimti, in forma de triunghiuri de pe o bordura pe alta a tartei. Se da la cuptor pentru 25/30 de minute.
Se serveste rece, taiata in triunghiuri ca la pizza. Este o reteta italieneasca, ei o numesc CROSTATA, se poate face si cu ciocolata sau branza de vaci in loc de dulceata sau marmelada.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Nacreala sau sarbusca cu oua-ciorba moldoveneasca
5
Borsuri, supe, ciorbe

Nacreala sau sarbusca cu oua-ciorba moldoveneasca

Nacreala sau sarbusca cu oua-ciorba moldoveneasca
Parteneri
Papricaș de porc
Bucataras.RO

Papricaș de porc

Dacă mă-ntrebați, este mult mai delicios decât cel cu carne de pasăre. Deși unora încă li se pare ciudat să o...

Papricaș de porc
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate