Se framanta energetic toate ingredientele la un loc, dupa care se da coca invelita cu o pelicula sau intr-o punga de plastic ca sa nu se usuce, la frigider minim o ora. De preferat e sa facem coca cu o zi inainte, cu cat sta mai mult la frigider cu atat devine mai frageda.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade, intre timp se intinde o foaie rotunda, cu diametrul un pic mai mare decat tava pe care o avem, intr-asa fel incat sa ne ramana un pic de bord pe marginile tavii. Se aseaza marmelada sau dulceata pe care o preferam peste foaie, in tava, de inaltimea de 1,5/2 cm, dar atentie sa nu treaca peste bordul foii, deoarece la cuptor dulceata sau marmelada va deveni mai lichida.
Apoi peste dulceata formam din un pic de coca cateva fasii taiate preferabil cu o rozeta cu zimti, in forma de triunghiuri de pe o bordura pe alta a tartei. Se da la cuptor pentru 25/30 de minute.
Se serveste rece, taiata in triunghiuri ca la pizza. Este o reteta italieneasca, ei o numesc CROSTATA, se poate face si cu ciocolata sau branza de vaci in loc de dulceata sau marmelada.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii