Se framanta energetic toate ingredientele la un loc, dupa care se da coca invelita cu o pelicula sau intr-o punga de plastic ca sa nu se usuce, la frigider minim o ora. De preferat e sa facem coca cu o zi inainte, cu cat sta mai mult la frigider cu atat devine mai frageda.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade, intre timp se intinde o foaie rotunda, cu diametrul un pic mai mare decat tava pe care o avem, intr-asa fel incat sa ne ramana un pic de bord pe marginile tavii. Se aseaza marmelada sau dulceata pe care o preferam peste foaie, in tava, de inaltimea de 1,5/2 cm, dar atentie sa nu treaca peste bordul foii, deoarece la cuptor dulceata sau marmelada va deveni mai lichida.
Apoi peste dulceata formam din un pic de coca cateva fasii taiate preferabil cu o rozeta cu zimti, in forma de triunghiuri de pe o bordura pe alta a tartei. Se da la cuptor pentru 25/30 de minute.
Se serveste rece, taiata in triunghiuri ca la pizza. Este o reteta italieneasca, ei o numesc CROSTATA, se poate face si cu ciocolata sau branza de vaci in loc de dulceata sau marmelada.
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii