Se framanta energetic toate ingredientele la un loc, dupa care se da coca invelita cu o pelicula sau intr-o punga de plastic ca sa nu se usuce, la frigider minim o ora. De preferat e sa facem coca cu o zi inainte, cu cat sta mai mult la frigider cu atat devine mai frageda.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade, intre timp se intinde o foaie rotunda, cu diametrul un pic mai mare decat tava pe care o avem, intr-asa fel incat sa ne ramana un pic de bord pe marginile tavii. Se aseaza marmelada sau dulceata pe care o preferam peste foaie, in tava, de inaltimea de 1,5/2 cm, dar atentie sa nu treaca peste bordul foii, deoarece la cuptor dulceata sau marmelada va deveni mai lichida.
Apoi peste dulceata formam din un pic de coca cateva fasii taiate preferabil cu o rozeta cu zimti, in forma de triunghiuri de pe o bordura pe alta a tartei. Se da la cuptor pentru 25/30 de minute.
Se serveste rece, taiata in triunghiuri ca la pizza. Este o reteta italieneasca, ei o numesc CROSTATA, se poate face si cu ciocolata sau branza de vaci in loc de dulceata sau marmelada.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm incercat crema de unt postata de bucataras Ligia, delicioasa crema...
Tort Paste 2016Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii