Cerneti faina de grau intr-un bol mai mare si amestecati cu putina sare. Intre- timp incalziti laptele. Puneti zaharul in laptele incalzit si amestecati sa se topeasca tot, luati jumatate din laptele dulce si amestecati cu drojdia.
Separati ouale (galbenusurile de albus) albusurile se bat spuma.
Se unesc toate ingredientele si se framanta rapid un aluat care apoi trebuie lasat la dospit ptr aproximativ o ora.
Luati aluatul si formati din el sfintisorii. Se intind pe o planseta in forma de tuburi doua cate doua, se impletesc se formeaza cerc ca un colacel si apoi se invarte cercul ca sa ia forma de opt. Se pun intr-o tava unsa sau cu hartie de copt si se ung cu ou batut, apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade ptr aprox. 30 de minute.
Cand sunt rumeniti se scot din cuptor si asa calzi se ung pe deasupra repede, cu ajutorul unei pensule de bucatarie, cu miere de albine si se tavalesc prin nuca macinata. Pofta buna!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii