Cerneti faina de grau intr-un bol mai mare si amestecati cu putina sare. Intre- timp incalziti laptele. Puneti zaharul in laptele incalzit si amestecati sa se topeasca tot, luati jumatate din laptele dulce si amestecati cu drojdia.
Separati ouale (galbenusurile de albus) albusurile se bat spuma.
Se unesc toate ingredientele si se framanta rapid un aluat care apoi trebuie lasat la dospit ptr aproximativ o ora.
Luati aluatul si formati din el sfintisorii. Se intind pe o planseta in forma de tuburi doua cate doua, se impletesc se formeaza cerc ca un colacel si apoi se invarte cercul ca sa ia forma de opt. Se pun intr-o tava unsa sau cu hartie de copt si se ung cu ou batut, apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade ptr aprox. 30 de minute.
Cand sunt rumeniti se scot din cuptor si asa calzi se ung pe deasupra repede, cu ajutorul unei pensule de bucatarie, cu miere de albine si se tavalesc prin nuca macinata. Pofta buna!
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaAm vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...
Fursecuri cu unt si cocosO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii