Scones cu Dovleac si Glazura cu Sirop de Artar

Complexitate
redusa
Scones cu Dovleac si Glazura cu Sirop de Artar

Ingrediente

  • 12 biscuiti
  • Pentru aluat:
  • 219 faina de grau alba (fara aditivi de crestere)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 60 g zahar brun
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 86 g unt nesarat rece taiat bucati mici
  • 1/2 cana dovleac puree
  • 2 linguri fistic nesarat macinat
  • 80 ml lapte batut
  • 1 ou cu putin lapte
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingurita sirop de artar
  • cativa stropi de lapte

Mod de preparare

Intr-un bol cu telul amestecati faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu. Transferati intr-un blender si pulsati cu untul cateva secunde pana cand este incorporat, 10-15 secunde. Se poate si cu mana doar ca va dura mai mult.

Puneti amestecul inapoi in bol si adaugati dovleacul puree, zaharul, fisticul, amestecati dupa care puneti laptele batut, vanilia si cu o furculita formati intr-un aluat. Transferati pe o suprafata cu faina, presarati putin si pe aluat si formati un dreptunghiular.

Aduceti 1/3 din aluat spre mijloc apoi 1/3 din cealalta parte peste. Presarati putina faina, intoarceti, apasati usor sa revina la forma precedenta si repetati procesul de doua ori. La final formati incat aluatul sa aiba 20 cm l si 15 cm l.

Taiati acesta in jumatate pe lungime si in 3 pe latime dupa care fiecare patrat in jumatate pe diagonala. Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Transferati biscuitii intr-o tava de copt cu folie de aluminiu. Bateti oul cu putin lapte si cu o pensula ungeti aluatul deasupra.

Coaceti aproximativ 20 de minute, depinde de cuptor. Intr-un bol mic puneti zahar pudra, sirop de artar si cativa stropi de lapte. Amestecati si ajustati daca e prea gros sau subtire. Asezati biscuitii pe un gratar de racire apoi glazurati. Lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de servire.

* Daca folositi fistic sarat puneti mai putina sare sau chiar deloc.
Acestea merg foarte bine acompaniate de bautura calda preferata cat si simple.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici