Intr-un bol cu telul amestecati faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu. Transferati intr-un blender si pulsati cu untul cateva secunde pana cand este incorporat, 10-15 secunde. Se poate si cu mana doar ca va dura mai mult.
Puneti amestecul inapoi in bol si adaugati dovleacul puree, zaharul, fisticul, amestecati dupa care puneti laptele batut, vanilia si cu o furculita formati intr-un aluat. Transferati pe o suprafata cu faina, presarati putin si pe aluat si formati un dreptunghiular.
Aduceti 1/3 din aluat spre mijloc apoi 1/3 din cealalta parte peste. Presarati putina faina, intoarceti, apasati usor sa revina la forma precedenta si repetati procesul de doua ori. La final formati incat aluatul sa aiba 20 cm l si 15 cm l.
Taiati acesta in jumatate pe lungime si in 3 pe latime dupa care fiecare patrat in jumatate pe diagonala. Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Transferati biscuitii intr-o tava de copt cu folie de aluminiu. Bateti oul cu putin lapte si cu o pensula ungeti aluatul deasupra.
Coaceti aproximativ 20 de minute, depinde de cuptor. Intr-un bol mic puneti zahar pudra, sirop de artar si cativa stropi de lapte. Amestecati si ajustati daca e prea gros sau subtire. Asezati biscuitii pe un gratar de racire apoi glazurati. Lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de servire.
* Daca folositi fistic sarat puneti mai putina sare sau chiar deloc.
Acestea merg foarte bine acompaniate de bautura calda preferata cat si simple.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii