Scones cu Dovleac si Glazura cu Sirop de Artar

Complexitate
redusa
Scones cu Dovleac si Glazura cu Sirop de Artar

Ingrediente

  • 12 biscuiti
  • Pentru aluat:
  • 219 faina de grau alba (fara aditivi de crestere)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 60 g zahar brun
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 86 g unt nesarat rece taiat bucati mici
  • 1/2 cana dovleac puree
  • 2 linguri fistic nesarat macinat
  • 80 ml lapte batut
  • 1 ou cu putin lapte
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingurita sirop de artar
  • cativa stropi de lapte

Mod de preparare

Intr-un bol cu telul amestecati faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu. Transferati intr-un blender si pulsati cu untul cateva secunde pana cand este incorporat, 10-15 secunde. Se poate si cu mana doar ca va dura mai mult.

Puneti amestecul inapoi in bol si adaugati dovleacul puree, zaharul, fisticul, amestecati dupa care puneti laptele batut, vanilia si cu o furculita formati intr-un aluat. Transferati pe o suprafata cu faina, presarati putin si pe aluat si formati un dreptunghiular.

Aduceti 1/3 din aluat spre mijloc apoi 1/3 din cealalta parte peste. Presarati putina faina, intoarceti, apasati usor sa revina la forma precedenta si repetati procesul de doua ori. La final formati incat aluatul sa aiba 20 cm l si 15 cm l.

Taiati acesta in jumatate pe lungime si in 3 pe latime dupa care fiecare patrat in jumatate pe diagonala. Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Transferati biscuitii intr-o tava de copt cu folie de aluminiu. Bateti oul cu putin lapte si cu o pensula ungeti aluatul deasupra.

Coaceti aproximativ 20 de minute, depinde de cuptor. Intr-un bol mic puneti zahar pudra, sirop de artar si cativa stropi de lapte. Amestecati si ajustati daca e prea gros sau subtire. Asezati biscuitii pe un gratar de racire apoi glazurati. Lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de servire.

* Daca folositi fistic sarat puneti mai putina sare sau chiar deloc.
Acestea merg foarte bine acompaniate de bautura calda preferata cat si simple.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa