Intr-un bol cu telul amestecati faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu. Transferati intr-un blender si pulsati cu untul cateva secunde pana cand este incorporat, 10-15 secunde. Se poate si cu mana doar ca va dura mai mult.
Puneti amestecul inapoi in bol si adaugati dovleacul puree, zaharul, fisticul, amestecati dupa care puneti laptele batut, vanilia si cu o furculita formati intr-un aluat. Transferati pe o suprafata cu faina, presarati putin si pe aluat si formati un dreptunghiular.
Aduceti 1/3 din aluat spre mijloc apoi 1/3 din cealalta parte peste. Presarati putina faina, intoarceti, apasati usor sa revina la forma precedenta si repetati procesul de doua ori. La final formati incat aluatul sa aiba 20 cm l si 15 cm l.
Taiati acesta in jumatate pe lungime si in 3 pe latime dupa care fiecare patrat in jumatate pe diagonala. Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Transferati biscuitii intr-o tava de copt cu folie de aluminiu. Bateti oul cu putin lapte si cu o pensula ungeti aluatul deasupra.
Coaceti aproximativ 20 de minute, depinde de cuptor. Intr-un bol mic puneti zahar pudra, sirop de artar si cativa stropi de lapte. Amestecati si ajustati daca e prea gros sau subtire. Asezati biscuitii pe un gratar de racire apoi glazurati. Lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de servire.
* Daca folositi fistic sarat puneti mai putina sare sau chiar deloc.
Acestea merg foarte bine acompaniate de bautura calda preferata cat si simple.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaUn aperitiv de post, potrivit pentru cina, sau chiar pachetelul de scoala/servici. Am folosit aluat gata preparat de post,...
Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofuAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii