Preparare: Se topeste drojdia in apa calda cu zaharul, se pune peste faina inpreuna cu oul se amesteca se adauga sarea, rozmarinul, untul moale si untura moale aproape topite. Se face un aluat omogen si elastic care se lasa la crescut pt 2 ore.
Dupa 2 ore se intinde o foaie dreptunghiulara care se presara cu parmezan ras si se preseaza cu mana sa intre in aluat (asta este reteta originala dar dupa parerea mea mai bine se imparte aluatul in doua si se fac doua dreptunghiuri ies mai mici rulourile si mai faine data viitoare incerc asa) se face o rulada care se taie cam de 2 cm, bucatile taiate se pun intr-o tava cu hartie de copt si se lasa la crescut inca 15 min.
Dupa care se dau cu ou si se baga la cuptor la 180 grade pt 20 min. Rulourile se pot pune in picioare sau cu partea care am taiat in sus. Sunt delicioase.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii