Preparare: Se topeste drojdia in apa calda cu zaharul, se pune peste faina inpreuna cu oul se amesteca se adauga sarea, rozmarinul, untul moale si untura moale aproape topite. Se face un aluat omogen si elastic care se lasa la crescut pt 2 ore.
Dupa 2 ore se intinde o foaie dreptunghiulara care se presara cu parmezan ras si se preseaza cu mana sa intre in aluat (asta este reteta originala dar dupa parerea mea mai bine se imparte aluatul in doua si se fac doua dreptunghiuri ies mai mici rulourile si mai faine data viitoare incerc asa) se face o rulada care se taie cam de 2 cm, bucatile taiate se pun intr-o tava cu hartie de copt si se lasa la crescut inca 15 min.
Dupa care se dau cu ou si se baga la cuptor la 180 grade pt 20 min. Rulourile se pot pune in picioare sau cu partea care am taiat in sus. Sunt delicioase.
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii