Quice cu Macris si Branza de Capra (Reteta 500)

Complexitate
redusa
Quice cu Macris si Branza de Capra (Reteta 500)

Ingrediente

  • Pentru aluat (puteti folosi orice alt aluat de tarta, dupa dorinta)
  • 280 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 85 gr unt rece taiat bucatele
  • 85 gr untura rece
  • 65-125 ml apa rece (eu am tinut gheata in apa)
  • Umplutura
  • macris proaspat cat tineti in palmile impreunate
  • 5 fire de ceapa verde
  • 3 oua
  • 250 ml lapte (sau putin mai mult)
  • 4 oz branza de capra (chevre)
  • sare (daca mai e cazul atentie branza e sarata)
  • parmesan ras

Mod de preparare

Amesteci faina cu sarea intr-un castron, adaugi untul bucatele si untura si cu mina freci in palmi pina se formeaza faramituri. Apoi adaugi cite putina apa si cu o furculita amesteci. Pui atita apa pina se formeaza aluatul. Atentia, apa n u se pune toata odata ci tot cate putin pentru ca nu stim exact cata apa va absoarbe faina.

Impartim aluatul in doua si punem la frigider pentru jumatate de ora. Luam o parte din aluat si intindem o foaie subtire (1/2 cm) intindem in forma de tarta, intepam cu furculita pentru a se puteam elibera aburii si a nu se forma bule in aluat si punem in cuptorul preancalzit la 375 f (190C) pana prinde o culoare foarte, foarte usor aurie.

Intre timp pregatim umplutura.
Spalam bine macrisul, verificam ambele fete ale frunzelor sa fim siguri ca nu avem melciosri pe ele, le rupem in bucati mai mici. Ceapa o curatam de invelisul exterior, spalam si taiem bucatele. Ouale le batem cu lapte si eventual putina sare.

Scoatem aluatul copt pe un sfert din cuptor si lasam putin la racit. Branza care este la temperatura camerei o intindem peste aluat si deasupra ei presaram frunzele de macris si ceapa verde taiata. Turnam amestecul de oua cu lapte deasupra si presaram parmesanul ras. Aranjam marginea tartei dupa dorinta si punem inapoi la cuptor pentru inca 35-40 de minute sau pana mijlocul e facut si are o crusta frumos aurie.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Servim rece, la temparatura camerei alaturi de un pahar de vin bun sau ca fel doi dupa o supa de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Reteta de tort cu mere si blat pufos
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti