Quice cu Macris si Branza de Capra (Reteta 500)

Complexitate
redusa
Quice cu Macris si Branza de Capra (Reteta 500)

Ingrediente

  • Pentru aluat (puteti folosi orice alt aluat de tarta, dupa dorinta)
  • 280 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 85 gr unt rece taiat bucatele
  • 85 gr untura rece
  • 65-125 ml apa rece (eu am tinut gheata in apa)
  • Umplutura
  • macris proaspat cat tineti in palmile impreunate
  • 5 fire de ceapa verde
  • 3 oua
  • 250 ml lapte (sau putin mai mult)
  • 4 oz branza de capra (chevre)
  • sare (daca mai e cazul atentie branza e sarata)
  • parmesan ras

Mod de preparare

Amesteci faina cu sarea intr-un castron, adaugi untul bucatele si untura si cu mina freci in palmi pina se formeaza faramituri. Apoi adaugi cite putina apa si cu o furculita amesteci. Pui atita apa pina se formeaza aluatul. Atentia, apa n u se pune toata odata ci tot cate putin pentru ca nu stim exact cata apa va absoarbe faina.

Impartim aluatul in doua si punem la frigider pentru jumatate de ora. Luam o parte din aluat si intindem o foaie subtire (1/2 cm) intindem in forma de tarta, intepam cu furculita pentru a se puteam elibera aburii si a nu se forma bule in aluat si punem in cuptorul preancalzit la 375 f (190C) pana prinde o culoare foarte, foarte usor aurie.

Intre timp pregatim umplutura.
Spalam bine macrisul, verificam ambele fete ale frunzelor sa fim siguri ca nu avem melciosri pe ele, le rupem in bucati mai mici. Ceapa o curatam de invelisul exterior, spalam si taiem bucatele. Ouale le batem cu lapte si eventual putina sare.

Scoatem aluatul copt pe un sfert din cuptor si lasam putin la racit. Branza care este la temperatura camerei o intindem peste aluat si deasupra ei presaram frunzele de macris si ceapa verde taiata. Turnam amestecul de oua cu lapte deasupra si presaram parmesanul ras. Aranjam marginea tartei dupa dorinta si punem inapoi la cuptor pentru inca 35-40 de minute sau pana mijlocul e facut si are o crusta frumos aurie.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Servim rece, la temparatura camerei alaturi de un pahar de vin bun sau ca fel doi dupa o supa de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
4
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos