Quice cu Macris si Branza de Capra (Reteta 500)

Complexitate
redusa
Quice cu Macris si Branza de Capra (Reteta 500)

Ingrediente

  • Pentru aluat (puteti folosi orice alt aluat de tarta, dupa dorinta)
  • 280 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 85 gr unt rece taiat bucatele
  • 85 gr untura rece
  • 65-125 ml apa rece (eu am tinut gheata in apa)
  • Umplutura
  • macris proaspat cat tineti in palmile impreunate
  • 5 fire de ceapa verde
  • 3 oua
  • 250 ml lapte (sau putin mai mult)
  • 4 oz branza de capra (chevre)
  • sare (daca mai e cazul atentie branza e sarata)
  • parmesan ras

Mod de preparare

Amesteci faina cu sarea intr-un castron, adaugi untul bucatele si untura si cu mina freci in palmi pina se formeaza faramituri. Apoi adaugi cite putina apa si cu o furculita amesteci. Pui atita apa pina se formeaza aluatul. Atentia, apa n u se pune toata odata ci tot cate putin pentru ca nu stim exact cata apa va absoarbe faina.

Impartim aluatul in doua si punem la frigider pentru jumatate de ora. Luam o parte din aluat si intindem o foaie subtire (1/2 cm) intindem in forma de tarta, intepam cu furculita pentru a se puteam elibera aburii si a nu se forma bule in aluat si punem in cuptorul preancalzit la 375 f (190C) pana prinde o culoare foarte, foarte usor aurie.

Intre timp pregatim umplutura.
Spalam bine macrisul, verificam ambele fete ale frunzelor sa fim siguri ca nu avem melciosri pe ele, le rupem in bucati mai mici. Ceapa o curatam de invelisul exterior, spalam si taiem bucatele. Ouale le batem cu lapte si eventual putina sare.

Scoatem aluatul copt pe un sfert din cuptor si lasam putin la racit. Branza care este la temperatura camerei o intindem peste aluat si deasupra ei presaram frunzele de macris si ceapa verde taiata. Turnam amestecul de oua cu lapte deasupra si presaram parmesanul ras. Aranjam marginea tartei dupa dorinta si punem inapoi la cuptor pentru inca 35-40 de minute sau pana mijlocul e facut si are o crusta frumos aurie.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Servim rece, la temparatura camerei alaturi de un pahar de vin bun sau ca fel doi dupa o supa de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa