Punem untul într-un vas şi îl frecăm puţin cu o lingură de lemn până devine moale şi devine cremă, adaugam gălbenuşurile şi cele 4 ouă întregi, făina, drojdia dizolvata în laptele călduţ şi un praf de sare. Amestecăm și frământăm până obţinem un aluat ferm, nelipicios. Lasam alauatul sa se odihneasca pentru circa 30 de minute.
Intre timp amestecam arahidele maruntite cu 200 g de zahar. Radem merele si para si le calim impreuna cu restul de zahar pudra si cu scortisoara pana se inmoaie. Cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca si le punem intr-o strecuratoare sa se scurga.
Intindem aluatul in foaie subtire si il taiem in forma de dreptunghi de marimea unor carti de joc. Punem pe fiecare dreptunghi arahidele amestecate cu zahar si le rulam. Jumatate le facem cu arahide, cealalta jumatate cu mere si para calite. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam putisoarele. Le ungem cu unt cald si le mai lasam sa dospeasca 15-20 de minute, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumenesc. Pudram cu zahar si scortisoara. Pofta buna!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii