Putisoare a la Radu Anton Roman

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Putisoare a la Radu Anton Roman

Ingrediente

  • 10 galbenusuri
  • 4 ouă întregi
  • 600 gr făină
  • 300 gr unt
  • 1 cana lapte
  • 1 cub drojdie
  • 300 g zahăr pudră
  • 150 g arahide
  • 2 mere
  • 1 para
  • sare
  • scorţişoară

Mod de preparare

Punem untul într-un vas şi îl frecăm puţin cu o lingură de lemn până devine moale şi devine cremă, adaugam gălbenuşurile şi cele 4 ouă întregi, făina, drojdia dizolvata în laptele călduţ şi un praf de sare. Amestecăm și frământăm până obţinem un aluat ferm, nelipicios. Lasam alauatul sa se odihneasca pentru circa 30 de minute.

Intre timp amestecam arahidele maruntite cu 200 g de zahar. Radem merele si para si le calim impreuna cu restul de zahar pudra si cu scortisoara pana se inmoaie. Cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca si le punem intr-o strecuratoare sa se scurga.
Intindem aluatul in foaie subtire si il taiem in forma de dreptunghi de marimea unor carti de joc. Punem pe fiecare dreptunghi arahidele amestecate cu zahar si le rulam. Jumatate le facem cu arahide, cealalta jumatate cu mere si para calite. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam putisoarele. Le ungem cu unt cald si le mai lasam sa dospeasca 15-20 de minute, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumenesc. Pudram cu zahar si scortisoara. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Musaca de dovlecei cu carne de porc
Bucataras.RO

Musaca de dovlecei cu carne de porc

Din categoria mancaruri gustoase aromatizate cu DELIKAT. Cea mai buna musaca!  

Musaca de dovlecei cu carne de porc
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat