Pentru sos de fistic:
Macinati fisticul cu zaharul (cele 25 g) foarte fin. Mutati intr-un blender si adaugati uleiul treptat in timp ce pulsati sa se formeze o pasta. Intr-un bol cu telul amestecati bine galbenusurile, zaharul si amidonul incat sa nu mai aiba cocoloase.
Intr-o cratita incalziti smantana fara a lasa sa ajunga la fierbere. Amestecand continuu adaugati treptat peste oua. Transferati inapoi in cratita la foc mic amestecand continuu 3-5 minute. Lasati deoparte sa se raceasca apoi incorporati pasta de fistic.
Pentru profiteroles:
Intr-o cratita la foc mic incalziti pana ajunge la o fierbere lenta untul, zaharul, apa si sarea. Luati de pe foc si cerneti faina. Cu o spatula amestecati bine apoi puneti inapoi pe foc mic. Continuati sa amestecati pana cand se formeaza intr-un aluat care se desprinde de pe margini.
Lasati sa se raceasca 10 minute. Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Transferati intr-un blender aluatul si adaugati un ou. Pulsati pana cand acesta este incorporat apoi adaugati un alt ou. Continuati cu inca un ou (in total 3).
Transferati aluatul intr-o punga si taiati un capat apoi faceti forme rotunde intr-o tava cu diametrul de aproximativ 3 cm (depinde cat de mari le doriti). Coaceti 10 minute dupa care mutati focul la 180 c (gaz 4) si mai lasati aproximativ 15 de minute (depinde de cuptor).
Transferati-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet. Bateti frisca si lasati deoparte. Cand aveti umplutura pregatita si rece taiati acestea in jumatate. Cu o lingurita puneti sos de fistic pe jumatatea inferioara apoi frisca deasupra. Acoperiti cu cea cealalta jumatate cand sunteti gata.
Optional intr-o cratita puneti ciocolata, untul, laptele si la foc mic topiti acestea apoi glazurati profiteroles deasupra. Alternativ serviti acestea cu zahar pudra cernut.
* Puteti umple profiteroles si fara sa le taiati. Cel mai probabil asa le gasiti si in comert. Puneti frisca si umplutura in pungi separate si taiati putin intr-un colt. Faceti o gaura mica in profiterole si umpleti cu sos si frisca.
** Daca nu le serviti toate imediat puteti pastra sosul si frisca in frigider si sa le umpleti inainte de servire.
*** Daca aveti unt sarat pentru aluat nu mai puneti acea extra sare.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii