Intr-un bol am amestecat untul moale cu zaharul pana ce a devenit cremos. Am adaugat oul si am continuat sa amestec, am adaugat fainile impreuna cu praful de copt. Am amestecat si apoi am framantat pe un plan de lucru. Am invelit in folie alimentara si am dat aluatul la frigider pentru circa 1 ora.
Am curatat merele, am eliminat coceanul, le-am taiat feliute si le-am caramelat intr-o tigaie neaderenta cu o lingura de zahar brun, am adugat alunele tocate si am flambat merele cu marsala.
Am intins trei sferturi din aluat intr-o tava rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina. Am intins deasupra un strat de dulceata peste care am distribuit merele. Peste mere am asezat aluatul ramas, faramitat cu mana.
Am copt in cuptorul preincalzit, la foc normal pentru 20 minute la 180 de grade si foc ventilat alte 10 minute.
N. B. Puteti sa o serviti si la micul dejun alaturi de o cafeluta, dar va asigur ca veti face o impresie foarte buna daca o serviti oaspetilor dumneavoastra ca si desert, calda cu o quenelle de inghetata vanilie deasupra.
Prajitura sbrisolona este o prajitura italiana, mai precis lombarda, tipica din zona Mantovei, dar care se gaseste, uneori cu mici modificari sau sub denumiri diferite si in Emilia Romagna sau Veneto. Numele sau vine de la cuvantul din dialectul mantovan “brisa”, care inseamna farmitura. Este asadar o prajitura sfaramicioasa. o caracteristica a prajiturii originale este aceea ca se facea cu faina de malai amestecata cu faina alba, untura si migdale.
Eu astazi va dau o varianta de sbrisolona, usor modificata sau mai bine spus adaptata gusturilor mele.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii