Prajitura Petre Roman

Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pt o foaie:
  • 3 oua
  • 3 lg apa rece
  • 6 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 3 lg nuca macinata
  • 1 lgta bicarbonat de sodiu
  • putin otet sau zeama de lamaie
  • Pt crema:
  • 300 ml lapte
  • 3 lg faina
  • 200 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 250 g margarina
  • Pt caramel:
  • 400 g zahar
  • Pt spuma:
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • ciocolata

Mod de preparare

Se fac trei foi, deci triplati cantitatile.

Intr-un castron se bat albusurile de la cel 3 oua cu 6 lg de zahar, se adauga 3 lg de apa rece si se bat in continuare.

Separat se freaca galbenusurile de la cele 3 oua cu o lgta de bicarbonat pe care il stingem cu otet sau zeama de lamaie - eu am ales ultima varianta, adaugam cel 3 lg de nuca macinata si cel 5 lg de faina si le amestecam cu lingura, bine-bine de tot.

Adaugam 2-3 linguri de albus, ca sa se mai fluidizeze compozitia, apoi amestecam usor restul de albusuri in compozitia de galbenusuri.

Am tapetat tava cu hartie de copt-apropo, am tava noua primita de Pasti :-) si am turnat usor compozitia si am bagat-o in cuptorul preincalzit la 160 de grade.

Cred ca in 15 min. a fost gata.
Am procedat la fel si pentru celelalte doua foi. . . of, cate vase de spalaaat. . .

Fierbem la foc mic laptele cu faina, pe care am desfacut-o in putin lapte din cantitatea data, apoi adaugam galbenusurile. Lasam pana se ingroasa si da in clocot. Lasam la racit.

Separat frecam margarina cu zaharul si o amestecam cu budinca rece. Se obtine o crema fina.

Doar peste primele doua foi se pune caramel, astfel ca am impartit cantitatea in doua, am pus 200 g zahar la topit, am turnat peste prima foaie si nu prea mi-a ajuns, asa ca pt. a doua foaie am mai adaugat 50 g zahar, deci 250 g si s-a umplut toata foaia de caramelul minunat. Lasam la racit.

Albusurile se bat pe baie de aburi cu 150 g zahar.

Ansamblarea:
Peste prima foaie turnam caramel, punem jumatate din cantitatea de crema, apoi urmeaza a doua foaie cu caramel, cealalta jumatate de crema, a treia foaie peste care turnam albusurile si presaram ciocolata rasa sau "furnici" de ciocolata - eu am ales ultima varianta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Pernute crocante din mamaliguta
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura