Prajitura Petre Roman

Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pt o foaie:
  • 3 oua
  • 3 lg apa rece
  • 6 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 3 lg nuca macinata
  • 1 lgta bicarbonat de sodiu
  • putin otet sau zeama de lamaie
  • Pt crema:
  • 300 ml lapte
  • 3 lg faina
  • 200 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 250 g margarina
  • Pt caramel:
  • 400 g zahar
  • Pt spuma:
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • ciocolata

Mod de preparare

Se fac trei foi, deci triplati cantitatile.

Intr-un castron se bat albusurile de la cel 3 oua cu 6 lg de zahar, se adauga 3 lg de apa rece si se bat in continuare.

Separat se freaca galbenusurile de la cele 3 oua cu o lgta de bicarbonat pe care il stingem cu otet sau zeama de lamaie - eu am ales ultima varianta, adaugam cel 3 lg de nuca macinata si cel 5 lg de faina si le amestecam cu lingura, bine-bine de tot.

Adaugam 2-3 linguri de albus, ca sa se mai fluidizeze compozitia, apoi amestecam usor restul de albusuri in compozitia de galbenusuri.

Am tapetat tava cu hartie de copt-apropo, am tava noua primita de Pasti :-) si am turnat usor compozitia si am bagat-o in cuptorul preincalzit la 160 de grade.

Cred ca in 15 min. a fost gata.
Am procedat la fel si pentru celelalte doua foi. . . of, cate vase de spalaaat. . .

Fierbem la foc mic laptele cu faina, pe care am desfacut-o in putin lapte din cantitatea data, apoi adaugam galbenusurile. Lasam pana se ingroasa si da in clocot. Lasam la racit.

Separat frecam margarina cu zaharul si o amestecam cu budinca rece. Se obtine o crema fina.

Doar peste primele doua foi se pune caramel, astfel ca am impartit cantitatea in doua, am pus 200 g zahar la topit, am turnat peste prima foaie si nu prea mi-a ajuns, asa ca pt. a doua foaie am mai adaugat 50 g zahar, deci 250 g si s-a umplut toata foaia de caramelul minunat. Lasam la racit.

Albusurile se bat pe baie de aburi cu 150 g zahar.

Ansamblarea:
Peste prima foaie turnam caramel, punem jumatate din cantitatea de crema, apoi urmeaza a doua foaie cu caramel, cealalta jumatate de crema, a treia foaie peste care turnam albusurile si presaram ciocolata rasa sau "furnici" de ciocolata - eu am ales ultima varianta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Cuib de viespi
1
Dulciuri

Cuib de viespi

Cuib de viespi
Foi Lica cu nuca
2
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Tort Diplomat
3
Dulciuri

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Saramura de Macrou
4
Gogosi a la Sidy
5
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Parteneri
Carne de vitel cu mazare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Bucataras.RO

Carne de vitel cu mazare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

slow cooker Crock-Pot 4,7 L este o oala minune pe care o pornesc dimineata cand plec de acasa iar cand ma intorc , dupa...

Carne de vitel cu mazare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Culinar.RO

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Gem de capsuni cu menta
Gustos.RO

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta