Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Complexitate
redusa
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Ingrediente

  • -1 pachet foi de placinta, 400 g
  • -ulei, pentru uns foile
  • Crema de iaurt:
  • -8 oua
  • -200 g zahar
  • -1 kg iaurt
  • -esenta de portocale / rom / vanilie, dupa preferinta
  • Sirop de zahar ars:
  • -180 g zahar
  • -400 ml apa

Mod de preparare

Lasati foile de placinta la dezghetat.

Crema de iaurt:
Bateti bine ouale cu zaharul, iaurtul si aromele preferate. Lasati in asteptare.

Tapetati o tava cu hartie de copt (26 x 38 cm).

Asezati 1/3 din numarul de foi de placinta in tava, unse fiecare cu ulei.

Turnati ½ din crema de iaurt si asezati deasupra, cu grija, inca 1/3 din foile de placinta, unse si ele cu ulei.

Turnati restul de amestec cu iaurt si acoperiti cu restul de foi de placinta, unse fiecare cu ulei.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30-40 min, la 180 grade sau pana ce foile devin rumene si crema de iaurt este inchegata.

Scoateti prajitura din cuptor, lasati-o 5-7 min sa se racoreasca, apoi portionati-o in tava.

Sirop de zahar ars:
Intr-un vas, caramelizati zaharul la foc mic, pana are culoarea coniacului.

Adaugati apa si lasati pe foc cat sa se topeasca caramelul, apoi inca cateva clocote bune.

Turnati uniform si cate putin din siropul fierbinte peste prajitura, lasand ca acesta sa fie absorbit, apoi turnati din nou, pana ce puneti tot siropul.

Pe masura ce siropul se absoarbe in foi acestea se umfla, iar cele de deasupra se incretesc.

Serviti portionata dupa ce se raceste complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
1
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
2
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
3
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti