Lasati foile de placinta la dezghetat.
Crema de iaurt:
Bateti bine ouale cu zaharul, iaurtul si aromele preferate. Lasati in asteptare.
Tapetati o tava cu hartie de copt (26 x 38 cm).
Asezati 1/3 din numarul de foi de placinta in tava, unse fiecare cu ulei.
Turnati ½ din crema de iaurt si asezati deasupra, cu grija, inca 1/3 din foile de placinta, unse si ele cu ulei.
Turnati restul de amestec cu iaurt si acoperiti cu restul de foi de placinta, unse fiecare cu ulei.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30-40 min, la 180 grade sau pana ce foile devin rumene si crema de iaurt este inchegata.
Scoateti prajitura din cuptor, lasati-o 5-7 min sa se racoreasca, apoi portionati-o in tava.
Sirop de zahar ars:
Intr-un vas, caramelizati zaharul la foc mic, pana are culoarea coniacului.
Adaugati apa si lasati pe foc cat sa se topeasca caramelul, apoi inca cateva clocote bune.
Turnati uniform si cate putin din siropul fierbinte peste prajitura, lasand ca acesta sa fie absorbit, apoi turnati din nou, pana ce puneti tot siropul.
Pe masura ce siropul se absoarbe in foi acestea se umfla, iar cele de deasupra se incretesc.
Serviti portionata dupa ce se raceste complet.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii