Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Complexitate
redusa
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Ingrediente

  • -1 pachet foi de placinta, 400 g
  • -ulei, pentru uns foile
  • Crema de iaurt:
  • -8 oua
  • -200 g zahar
  • -1 kg iaurt
  • -esenta de portocale / rom / vanilie, dupa preferinta
  • Sirop de zahar ars:
  • -180 g zahar
  • -400 ml apa

Mod de preparare

Lasati foile de placinta la dezghetat.

Crema de iaurt:
Bateti bine ouale cu zaharul, iaurtul si aromele preferate. Lasati in asteptare.

Tapetati o tava cu hartie de copt (26 x 38 cm).

Asezati 1/3 din numarul de foi de placinta in tava, unse fiecare cu ulei.

Turnati ½ din crema de iaurt si asezati deasupra, cu grija, inca 1/3 din foile de placinta, unse si ele cu ulei.

Turnati restul de amestec cu iaurt si acoperiti cu restul de foi de placinta, unse fiecare cu ulei.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30-40 min, la 180 grade sau pana ce foile devin rumene si crema de iaurt este inchegata.

Scoateti prajitura din cuptor, lasati-o 5-7 min sa se racoreasca, apoi portionati-o in tava.

Sirop de zahar ars:
Intr-un vas, caramelizati zaharul la foc mic, pana are culoarea coniacului.

Adaugati apa si lasati pe foc cat sa se topeasca caramelul, apoi inca cateva clocote bune.

Turnati uniform si cate putin din siropul fierbinte peste prajitura, lasand ca acesta sa fie absorbit, apoi turnati din nou, pana ce puneti tot siropul.

Pe masura ce siropul se absoarbe in foi acestea se umfla, iar cele de deasupra se incretesc.

Serviti portionata dupa ce se raceste complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Curry de pui - cel mai gustos curry
2
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Paste cu masline si sos (de post)
3
Paste

Paste cu masline si sos (de post)

Paste cu masline si sos (de post)
Sirop de patlagina
4
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Drob mozaic, din ficatei de pui
Bucataras.RO

Drob mozaic, din ficatei de pui

Nu prepar niciodată drob de miel, ci din ficăței, sau din ciuperci. Și acum, pentru Paștele Blaijinilor am făcut un...

Drob mozaic, din ficatei de pui
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia