Intr-un bol se pun lingurile de zahar, lingurile de ulei, lingurile de lapte, praful de copt, oul, sarea si coaja rasa de la o lamaie. Se amesteca bine si se pune faina, cat cuprinde, asa incat, la sfarsit, sa aveti un aluat, care nu se lipeste de maini.
Dupa ce s-a format aluatul. Compozitia se imparte in doua parti. Jumatate din compozitie, se intinde, pe o hartie de copt, care a fost taiata, dupa forma tavii.
Hartia cu aluatul intins, se pune in tava.
Prunele se spala, se taia in doua, se scot samburii si se aranjeaza peste aluatul din tava. Odata umpluta toata foaia, cu prune, se intinde compozitia ramasa, pe masa, data cu faina. Foaia intinsa se pune peste prune.
Tava se da la cuptor, pana cand prajitura priunde o culoare maronie. Se lasa la racit, inainte de a se taia.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii