Pogaci cu jumeri

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g jumeri,
  • 350 g faina,
  • 2 galbenuse + ou pt uns deasupra,
  • 20 g drojdie,
  • 1 l-ta zahar,
  • sare,
  • putin lapte

Mod de preparare

Drojdia se lichefiaza cu zaharul, se adauga 3 l-ri lapte si o l-ra faina si se face o maia care se lasa la crescut 1/4 ora. Se adauga restul de faina, galbenusele, 1/2 l-ta sare, un vf. cutit piper si lapte. Se framanta un aluat mai moale, se lasa sa creasca 1/4 ora apoi se intinde de 1 cm grosime pe masa presarata cu faina. Jumerile date prin masina se intind pe 2/3 din foaie si se impatura in 3 (partea neunsa inte cele 2 unse). Se repeta de 3 ori impaturitul in 3. Se lasa 10 min la cald apoi se intinde aluatul gros de 2 cm si se taie cu paharul. Se pun in tava cu distante de 2 cm intre ele, se mai lasa sa creasca 1/4 ora apoi se ung cu ou batut si se presara sare, chimen, cascaval. Se coc in cuptorul fierbinte la foc mediu cca 30 min. Nu se deschide cuptorul 15 min.
Par a fi complicat de facut dar nu sunt, si sunt foarte foarte bune!
Fierbinti ca aperitiv, dar si reci vor avea mare trecere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici