Drojdia se lichefiaza cu zaharul, se adauga 3 l-ri lapte si o l-ra faina si se face o maia care se lasa la crescut 1/4 ora. Se adauga restul de faina, galbenusele, 1/2 l-ta sare, un vf. cutit piper si lapte. Se framanta un aluat mai moale, se lasa sa creasca 1/4 ora apoi se intinde de 1 cm grosime pe masa presarata cu faina. Jumerile date prin masina se intind pe 2/3 din foaie si se impatura in 3 (partea neunsa inte cele 2 unse). Se repeta de 3 ori impaturitul in 3. Se lasa 10 min la cald apoi se intinde aluatul gros de 2 cm si se taie cu paharul. Se pun in tava cu distante de 2 cm intre ele, se mai lasa sa creasca 1/4 ora apoi se ung cu ou batut si se presara sare, chimen, cascaval. Se coc in cuptorul fierbinte la foc mediu cca 30 min. Nu se deschide cuptorul 15 min.
Par a fi complicat de facut dar nu sunt, si sunt foarte foarte bune!
Fierbinti ca aperitiv, dar si reci vor avea mare trecere!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii