Jumarile le dam pe masina de tocat si apoi il amestecam cu 50 gr untura. Aceasta untura o presaram cu un pic de faina si o dam la rece.
In mijlocul fainii facem o gaura in care vom pune urmatoarea maia: 100 ml apa calduta in care vom dizolva 25 gr drojdie si 1 lingurita sare, si o amestecam cu un pic de faina si lasam pana dospeste. Dupa ce maiaua a dospit adaugam cele 2 oua, piperul si 200 ml vin alb si framantam pana se omogenizeaza. Trebuie sa obtinem un aluat nu foarte moale dar nici prea tare (daca mai e nevoie mai adaugati un pic de apa calduta). Lasam aluatul la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a dospit pe suprafata de lucru presarata cu faina intindem aluatul la 2 cm grosime sub forma dreptunghiulara. Untura pregatita din jumarile macinate si untura o ungem pe aluat apoi tragem o parte peste cealalta acoperind astfel umplutura si il intindem usor din nou sub forma dreptunghiulara.
De aceasta data partea drepta o aducem pana la mijlocul dreptunghiului la fel procedam si cu partea stanga. Dupa ce am adus cele doua parti de aluat pana la mijloc partea dreapta o pliem peste partea stanga. Astfel pliat aluatul il punem la rece pentru 20 minute. Repetam intinsul aluatului de 3 ori avand grija sa pastram ordinea initiala de pliere si timpul de odihna de 20 minute intre intinsuri.
Dupa ce am terminat de intins aluatul de 3 ori il intindem pentru ultima oara la o grosime de 2 cm si crestam suprafata aluatului cu un cutit bine ascutit apoi incepem sa decupam pogacelele. Ungem pogacelele cu ou deasupra si in mijlocul fiecareia infingem cate o scobitoare (pogacelele le asezam in tava la o distanta de cel putin 1 cm unul de celalalt) si le dam la cuptorul preincalzit in prealabil la copt la foc iute pentru circa 10 minute apoi reducem focul la mai mic pana devin frumos aurii.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii