Pogacele cu Jumari

Complexitate
redusa
Pogacele cu Jumari

Ingrediente

  • 650 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 200 gr jumari
  • 50 gr untura
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • 200 ml vin alb sec

Mod de preparare

Jumarile le dam pe masina de tocat si apoi il amestecam cu 50 gr untura. Aceasta untura o presaram cu un pic de faina si o dam la rece.

In mijlocul fainii facem o gaura in care vom pune urmatoarea maia: 100 ml apa calduta in care vom dizolva 25 gr drojdie si 1 lingurita sare, si o amestecam cu un pic de faina si lasam pana dospeste. Dupa ce maiaua a dospit adaugam cele 2 oua, piperul si 200 ml vin alb si framantam pana se omogenizeaza. Trebuie sa obtinem un aluat nu foarte moale dar nici prea tare (daca mai e nevoie mai adaugati un pic de apa calduta). Lasam aluatul la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit pe suprafata de lucru presarata cu faina intindem aluatul la 2 cm grosime sub forma dreptunghiulara. Untura pregatita din jumarile macinate si untura o ungem pe aluat apoi tragem o parte peste cealalta acoperind astfel umplutura si il intindem usor din nou sub forma dreptunghiulara.

De aceasta data partea drepta o aducem pana la mijlocul dreptunghiului la fel procedam si cu partea stanga. Dupa ce am adus cele doua parti de aluat pana la mijloc partea dreapta o pliem peste partea stanga. Astfel pliat aluatul il punem la rece pentru 20 minute. Repetam intinsul aluatului de 3 ori avand grija sa pastram ordinea initiala de pliere si timpul de odihna de 20 minute intre intinsuri.

Dupa ce am terminat de intins aluatul de 3 ori il intindem pentru ultima oara la o grosime de 2 cm si crestam suprafata aluatului cu un cutit bine ascutit apoi incepem sa decupam pogacelele. Ungem pogacelele cu ou deasupra si in mijlocul fiecareia infingem cate o scobitoare (pogacelele le asezam in tava la o distanta de cel putin 1 cm unul de celalalt) si le dam la cuptorul preincalzit in prealabil la copt la foc iute pentru circa 10 minute apoi reducem focul la mai mic pana devin frumos aurii.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie