Pogacele Cu Branza Si Cascaval

Complexitate
redusa
Pogacele Cu Branza Si Cascaval

Ingrediente

  • 100 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 30 gr drojdie
  • 600 gr faina
  • 200 gr untura(sau 250 gr rama)
  • 300 gr branza dulce de vaca (sau 150 gr branza de oaie si 150 gr branza de vaca)
  • 3 galbenusuri de oua
  • 1 lingura sare
  • 100 ml smantana
  • 100 gr cascaval razuit pentru aluat
  • 40 gr cascaval razuit se va pune deasupra pogacelelor

Mod de preparare

Incalzim 100 ml lapte si adaugam la el 1 lingura de zahar si sare si 30 gr drojdie. Intr-un vas punem 600 gr faina la care adaugam 200 gr untura si le amestecam bine. Apoi se adauga laptele in care am dizolvat drojdia, 300 gr branza pe care o pasiram, 2 galbenusuri de ou si 100 ml smantana. Framantam compozitia pana obtinem un aluat mai moale.

Se formeaza un bulgare si se lasa la dospit, acoperit la loc caldut ptr circa 30 min. Dupa ce a dospit pe o planseta presarata cu faina se intinde o foaie dreptunghiulara pe care presaram 100 gr cascaval razuit. Pe lungime se rasuceste si se lasa asa la dospit inca 20 minute la loc caldut. Sucitura astfel obtinuta se intinde la o grosime de cca 2 cm, se unge deasupra cu galbenus de ou si se presara deasupra cu 40 gr cascaval razuit. Se decupeaza cu o forma care sa aiba diametrul de 4 cm.

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se lasa inca 10 minute la dospit in tavi si se da la cuptorul preincalzit. Initial se tine la foc iute pana incepe sa creasca, apoi se reduce focul la mai mic. (daca aveti cuptor care va indica gradele, pogacelele se coc la 200 grade timp de 20-25 minute).

Pofta Buna! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Salata cu naut, peste si legume
Bucataras.RO

Salata cu naut, peste si legume

Cand am plecat de acasa, eram hotarata sa fac reteta Cristinei. In timp ce puneam in cos anumite ingrediente, am inceput sa...

Salata cu naut, peste si legume
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!