Incalzim 100 ml lapte si adaugam la el 1 lingura de zahar si sare si 30 gr drojdie. Intr-un vas punem 600 gr faina la care adaugam 200 gr untura si le amestecam bine. Apoi se adauga laptele in care am dizolvat drojdia, 300 gr branza pe care o pasiram, 2 galbenusuri de ou si 100 ml smantana. Framantam compozitia pana obtinem un aluat mai moale.
Se formeaza un bulgare si se lasa la dospit, acoperit la loc caldut ptr circa 30 min. Dupa ce a dospit pe o planseta presarata cu faina se intinde o foaie dreptunghiulara pe care presaram 100 gr cascaval razuit. Pe lungime se rasuceste si se lasa asa la dospit inca 20 minute la loc caldut. Sucitura astfel obtinuta se intinde la o grosime de cca 2 cm, se unge deasupra cu galbenus de ou si se presara deasupra cu 40 gr cascaval razuit. Se decupeaza cu o forma care sa aiba diametrul de 4 cm.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se lasa inca 10 minute la dospit in tavi si se da la cuptorul preincalzit. Initial se tine la foc iute pana incepe sa creasca, apoi se reduce focul la mai mic. (daca aveti cuptor care va indica gradele, pogacelele se coc la 200 grade timp de 20-25 minute).
Pofta Buna! !
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraDegetelele de pui sunt crocante si savuroase, preferatele copiilor. De ce sa le cumper, daca le poti face acasa?
Degetele de pui - crocante si savuroasePlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideIncanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Comentarii