Pogacele Cu Branza Si Cascaval

Complexitate
redusa
Pogacele Cu Branza Si Cascaval

Ingrediente

  • 100 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 30 gr drojdie
  • 600 gr faina
  • 200 gr untura(sau 250 gr rama)
  • 300 gr branza dulce de vaca (sau 150 gr branza de oaie si 150 gr branza de vaca)
  • 3 galbenusuri de oua
  • 1 lingura sare
  • 100 ml smantana
  • 100 gr cascaval razuit pentru aluat
  • 40 gr cascaval razuit se va pune deasupra pogacelelor

Mod de preparare

Incalzim 100 ml lapte si adaugam la el 1 lingura de zahar si sare si 30 gr drojdie. Intr-un vas punem 600 gr faina la care adaugam 200 gr untura si le amestecam bine. Apoi se adauga laptele in care am dizolvat drojdia, 300 gr branza pe care o pasiram, 2 galbenusuri de ou si 100 ml smantana. Framantam compozitia pana obtinem un aluat mai moale.

Se formeaza un bulgare si se lasa la dospit, acoperit la loc caldut ptr circa 30 min. Dupa ce a dospit pe o planseta presarata cu faina se intinde o foaie dreptunghiulara pe care presaram 100 gr cascaval razuit. Pe lungime se rasuceste si se lasa asa la dospit inca 20 minute la loc caldut. Sucitura astfel obtinuta se intinde la o grosime de cca 2 cm, se unge deasupra cu galbenus de ou si se presara deasupra cu 40 gr cascaval razuit. Se decupeaza cu o forma care sa aiba diametrul de 4 cm.

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se lasa inca 10 minute la dospit in tavi si se da la cuptorul preincalzit. Initial se tine la foc iute pana incepe sa creasca, apoi se reduce focul la mai mic. (daca aveti cuptor care va indica gradele, pogacelele se coc la 200 grade timp de 20-25 minute).

Pofta Buna! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
4
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Supa crema de legume
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Tare buna a iesit,am facut dupa reteta Cameliei!Multumesc http://www.bucataras.ro/retete/supa-crema-de-legume-79744.html

Supa crema de legume
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere