Amestecati faina cernuta cu jumarile, sarea, boiaua de ardei iute, negrilica (nigella) macinata si 1 ou intreg. Coca trebuie sa fie nici prea grasa si nici prea tare. Potriviti din cantitatea de faina.
Separat, faceti o maia frecand pana se alifiaza, drojdia cu zaharul, adaugati putin lapte caldut si amestecati pana se dizolva complet zaharul. Adaugati-o la coca, omogenizati, framantati putin, apoi acoperiti bine vasul si lasati la dospit. Cand si-a dublat volumul, intindeti o foaie de aluat de 3-5 mm grosime.
Taiati rondele, asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, usor distantate intre ele. Ungeti-le cu galbenus usor batut si presarati-le cu seminte intregi de nigella.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se coc, cresc si se rumenesc frumos.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii