Drojdia se desface intr-o canita cu ceva apa calduta,dupa care se amesteca cu 1 lingura faina si 1 lingurita de zahar:se lasa sa creasca circa o jumatate de ora ( eu am pus-o direct in laptele caldut+1 lingura faina)
-se separa galbenusurile
-peste restul fainii se toarna drojdia,laptele caldut,galbenusurile,sarea si zaharul;framantati constiincios un sfert de ora
-acum e vremea sa adaugati untul topit si caldut-incropit,cate putin,sa se potriveasca
-Eu am mai pus faina pt ca era mult prea moale ca sa poata fi framantata
-se lasa sa creasca,acoperit,1-2 ore.
-Se freaca bine branza cu oualele
-Dupa ce a crescut aluatul,il fac sul si-l tai in bucati cam cat un mar mic.
-Ungi un plaou cu unt
-Intinzi fiecare bucata de aluat pe platou-cam de o juma’ de degetel grosime- si le umpli cu cate o lingura de branza
-Ridici “poalele” aluatului peste brnza si le lipesti;lasa-le sa mai respire 1 jumatate de ora
-Ungi o tava cu unt,pui placintele,le ungi bine cu albus,le dai la cuptor-foc potrivit-1 jumatate de ora
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii