 
		
	Drojdia se desface intr-o canita cu ceva apa calduta,dupa care se amesteca cu 1 lingura faina si 1 lingurita de zahar:se lasa sa creasca circa o jumatate de ora ( eu am pus-o direct in laptele caldut+1 lingura faina) 
 -se separa galbenusurile 
 -peste restul fainii se toarna drojdia,laptele caldut,galbenusurile,sarea si zaharul;framantati constiincios un sfert de ora 
 -acum e vremea sa adaugati untul topit si caldut-incropit,cate putin,sa se potriveasca 
 -Eu am mai pus faina pt ca era mult prea moale ca sa poata fi framantata
 -se lasa sa creasca,acoperit,1-2 ore. 
 -Se freaca bine branza cu oualele 
 -Dupa ce a crescut aluatul,il fac sul si-l tai in bucati cam cat un mar mic. 
 -Ungi un plaou cu unt 
 -Intinzi fiecare bucata de aluat pe platou-cam de o juma’ de degetel grosime- si le umpli cu cate o lingura de branza 
 -Ridici “poalele” aluatului peste brnza si le lipesti;lasa-le sa mai respire 1 jumatate de ora 
 -Ungi o tava cu unt,pui placintele,le ungi bine cu albus,le dai la cuptor-foc potrivit-1 jumatate de ora
 

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii