Se separa albusurile de galbenusuri (se folosesc pentru luciu), intr-un bol se pun: albusurile, untul la temp camerei, uleiul, iaurtul, sarea si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Se framanta aluatul timp de 10-15min, pana cand se obtine un aluat ce se poate modela fara a se lipi de maini. Se lasa timp de 1h la odihnit.
Dupa o ora revenim pentru a forma ''poacea'': luam din aluat cat cuprindem intre degete, formam bilute pe care le platizam pe podul palmei si le petrecem pe din doua, apasam bine pe margini pentru a nu se desface, le punem in tava de cuptor si le dam cu galbenusul ramas de la cele doua oua din compozitie, dupa plac se poate adauga deasupra susan sau mac! Se dau la cuptor pt 25 min la temp. 180grade!
Aceste ''poacea'' se pot umple cu tot ce dorim dupa bunul plac!
Se servesc dimineata la micul dejun alaturi de un ceai cald sau cana de cafea.
Cum duminica nu e duminica fara prajitura pe masa, azi sotul a dat comanda de tavalita, noua lui prajitura preferata :) Am...
Desert prajitura tavalita cu cocosInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii