Placintele cu Branza de Vaci

Complexitate
redusa
Placintele cu Branza de Vaci

Ingrediente

  • -1 ou
  • -100 g smantana
  • -1/2 lingurita sare
  • -aproximativ 100- 120 ml apa
  • -60- 80 g unt, la temperatura camerei
  • -faina cat cuprinde, aproximativ 450 g (circa 3 pahare)
  • -100 g smantana pentru uns placintelele
  • Umplutura:
  • -600 g branza de vaci, bine scursa
  • -1- 2 oua
  • -zahar, dupa gust
  • -arome, dupa dorinta (eu am pus vanilie)
  • -stafide inmuiate in rom si scurse, dupa gust si dorinta

Mod de preparare

Aluat:
Framantati un aluat ca de paine, putin mai moale si mai lipicios, din ou, apa calduta, smantana si faina cernuta impreuna cu sarea.

Lasati sa se odihneasca 15 min la temperatura camerei.

Impartiti aluatul in 3 parti egale.

Intindeti fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara si ungeti-o cu 1/3 din cantitatea de unt moale.

Rulati sub forma de sul, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Intre timp pregatiti umplutura:

Amestecati bine branza de vaci cu zahar, ou, zahar vanilat, stafide si omogenizati bine.
Scoateti cate un rulou de la rece si taiati-l in 10-12 bucati egale.
Intindeti fiecare bucatica intr-o foaie rotunda de 6-8 cm diametru si puneti la mijloc 1 - 2 lingurite din umplutura. Aduceti marginile spre centru si lipiti bine.
Fie le asezati cu lipitura in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, fie le impachetati ca in poze, apoi ungeti-le cu smantana.

Procedati la fel pana terminati tot aluatul si umplutura.

Dati la cuptorul incins la 200 grade pana incep sa se rumeneasca, apoi inca 10 min la 150 grade.

Scoateti-le din tava pe gratar si acoperiti imediat cu un prosop, sa se inmoaie.

Serviti calde, dar sunt la fel de bune si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa