Aluat:
Framantati un aluat ca de paine, putin mai moale si mai lipicios, din ou, apa calduta, smantana si faina cernuta impreuna cu sarea.
Lasati sa se odihneasca 15 min la temperatura camerei.
Impartiti aluatul in 3 parti egale.
Intindeti fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara si ungeti-o cu 1/3 din cantitatea de unt moale.
Rulati sub forma de sul, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Intre timp pregatiti umplutura:
Amestecati bine branza de vaci cu zahar, ou, zahar vanilat, stafide si omogenizati bine.
Scoateti cate un rulou de la rece si taiati-l in 10-12 bucati egale.
Intindeti fiecare bucatica intr-o foaie rotunda de 6-8 cm diametru si puneti la mijloc 1 - 2 lingurite din umplutura. Aduceti marginile spre centru si lipiti bine.
Fie le asezati cu lipitura in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, fie le impachetati ca in poze, apoi ungeti-le cu smantana.
Procedati la fel pana terminati tot aluatul si umplutura.
Dati la cuptorul incins la 200 grade pana incep sa se rumeneasca, apoi inca 10 min la 150 grade.
Scoateti-le din tava pe gratar si acoperiti imediat cu un prosop, sa se inmoaie.
Serviti calde, dar sunt la fel de bune si reci.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii