Placintele cu Branza de Vaci

Complexitate
redusa
Placintele cu Branza de Vaci

Ingrediente

  • -1 ou
  • -100 g smantana
  • -1/2 lingurita sare
  • -aproximativ 100- 120 ml apa
  • -60- 80 g unt, la temperatura camerei
  • -faina cat cuprinde, aproximativ 450 g (circa 3 pahare)
  • -100 g smantana pentru uns placintelele
  • Umplutura:
  • -600 g branza de vaci, bine scursa
  • -1- 2 oua
  • -zahar, dupa gust
  • -arome, dupa dorinta (eu am pus vanilie)
  • -stafide inmuiate in rom si scurse, dupa gust si dorinta

Mod de preparare

Aluat:
Framantati un aluat ca de paine, putin mai moale si mai lipicios, din ou, apa calduta, smantana si faina cernuta impreuna cu sarea.

Lasati sa se odihneasca 15 min la temperatura camerei.

Impartiti aluatul in 3 parti egale.

Intindeti fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara si ungeti-o cu 1/3 din cantitatea de unt moale.

Rulati sub forma de sul, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Intre timp pregatiti umplutura:

Amestecati bine branza de vaci cu zahar, ou, zahar vanilat, stafide si omogenizati bine.
Scoateti cate un rulou de la rece si taiati-l in 10-12 bucati egale.
Intindeti fiecare bucatica intr-o foaie rotunda de 6-8 cm diametru si puneti la mijloc 1 - 2 lingurite din umplutura. Aduceti marginile spre centru si lipiti bine.
Fie le asezati cu lipitura in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, fie le impachetati ca in poze, apoi ungeti-le cu smantana.

Procedati la fel pana terminati tot aluatul si umplutura.

Dati la cuptorul incins la 200 grade pana incep sa se rumeneasca, apoi inca 10 min la 150 grade.

Scoateti-le din tava pe gratar si acoperiti imediat cu un prosop, sa se inmoaie.

Serviti calde, dar sunt la fel de bune si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Conserva de Fasole Verde
5
Conserve, muraturi

Conserva de Fasole Verde

Conserva de Fasole Verde
Parteneri
Pancakes cu branza
Bucataras.RO

Pancakes cu branza

Pancakes cu branza
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia