Din ingredientele de la prima compozitie se framanta un aluat de placinta normala. La a doua compozitie se freaca untura cu faina pana se incorporeaza bine si se amesteca cu prima compozitie, dupa care se ia iarasi la framantat pana ce se face un aluat obisnuit.
Din aceasta compozitie se intinde o foaie mare, groasa de 3-4 milimetri, care se taie in patrate de 6/6 cm. in ele se pune umplutura de branza, si se strang in cate 2 colturi (opuse intre ele).
Se coc si se dau din abundenta cu zahar farin.
Se poate imparti aluatul in doua foi. Pe prima o intinzi si o asezi intr-o tava dreptunghiulara (bine unsa) peste care pui umplutura, apoi o intinzi pe a doua si o asezi peste branza. Cand este coapta o pudrezi cu zahar farin si cand s-a mai racit o tai in patratele cat sa le poti tine in mana.
VA DORESC DIN SUFLET LA TOTI "POFTA BUNA!"
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm facut patru portii de somon la cuptor, dar pentru fiecare am pus alta garnitura: cartofi, broccoli cu morcov, sparanghel...
Somon la cuptor cu 4 garnituriDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii