Placinta Machedoneasca cu Praz si Urda

Complexitate
redusa
Placinta Machedoneasca cu Praz si Urda

Ingrediente

  • 500 grame de praz
  • 400-500 grame de urda
  • 100-150 grame branza de oi veche
  • 2 oua
  • 150 ml lapte batut/kefir
  • 2 linguri gris
  • 1/2 pachet foi de placinta
  • ulei
  • plus 1 ou si lapte batut pt uns

Mod de preparare

Aceasta placinta imi trezeste foarte multe amintiri din studentie, cand ieseam din campus si ne opream intr-o patiserie in Satul de Vacanta, intrarea din oras: d si cu o placinta si un iaurt eram cu mic dejun, pranz cina si gustari: (:)

Eram pornita sa o fac cu branza de vaci dar am avut surpriza sa gasesc urda de oi intr-un super, nu stiu de ce nu am vazut-o mai demult: badday:

Spalati bine prazul si pastrati numai bulbul alb sau cam un cm mai sus. Tocati prazul marunt. Puneti 2 linguri de ulei la incins si caliti prazul pana cand se inmoaie bine. Lasati sa se raceasca. Din comoditate: d am asteptat sa se raceasca bine si am continuat cu amestecarea branzeturilor, ou etc in tigaie:).

Dupa ce ati amestecat bine toata compozitia o dati deoparte. Daca aveti marar proaspat si va place, puteti pune dupa gust, eu nu am avut.

Intr-o tava rotunda - eu am folosit una de tort cu diam de 32 de cm- puneti o hartie de copt si ungeti cu ulei. Apoi, luati una cate una foile de placinta si puneti-le cu un colt in mijloc iar cealalta margine atarnand pe dinafara. Colturile din mijloc trebuie sa se suprapuna.

Puneti o lingura din compozitie in mijloc si aduceti, ca un pliu, partea dinmijloc a foilor, peste compozitie, astfel incat sa ramana coltul foilor liber. Puneti o alta foaie cu colturile peste colturile ramase, puneti iar compozitie si apoi pliati inca o data daca mai aveti loc in tava. Bateti un ou cu iaurt si turnati peste toata suprafata placintei.

Coaceti primele 35 de minute doar cu focul de jos apoi lasati si cu focul de sus pt inca 10 minute.
Se serveste calda sau rece alaturi de iaurt, lapte batut. Este excelenta pt o cina usoara!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura