Placinta Machedoneasca cu Praz si Urda

Complexitate
redusa
Placinta Machedoneasca cu Praz si Urda

Ingrediente

  • 500 grame de praz
  • 400-500 grame de urda
  • 100-150 grame branza de oi veche
  • 2 oua
  • 150 ml lapte batut/kefir
  • 2 linguri gris
  • 1/2 pachet foi de placinta
  • ulei
  • plus 1 ou si lapte batut pt uns

Mod de preparare

Aceasta placinta imi trezeste foarte multe amintiri din studentie, cand ieseam din campus si ne opream intr-o patiserie in Satul de Vacanta, intrarea din oras: d si cu o placinta si un iaurt eram cu mic dejun, pranz cina si gustari: (:)

Eram pornita sa o fac cu branza de vaci dar am avut surpriza sa gasesc urda de oi intr-un super, nu stiu de ce nu am vazut-o mai demult: badday:

Spalati bine prazul si pastrati numai bulbul alb sau cam un cm mai sus. Tocati prazul marunt. Puneti 2 linguri de ulei la incins si caliti prazul pana cand se inmoaie bine. Lasati sa se raceasca. Din comoditate: d am asteptat sa se raceasca bine si am continuat cu amestecarea branzeturilor, ou etc in tigaie:).

Dupa ce ati amestecat bine toata compozitia o dati deoparte. Daca aveti marar proaspat si va place, puteti pune dupa gust, eu nu am avut.

Intr-o tava rotunda - eu am folosit una de tort cu diam de 32 de cm- puneti o hartie de copt si ungeti cu ulei. Apoi, luati una cate una foile de placinta si puneti-le cu un colt in mijloc iar cealalta margine atarnand pe dinafara. Colturile din mijloc trebuie sa se suprapuna.

Puneti o lingura din compozitie in mijloc si aduceti, ca un pliu, partea dinmijloc a foilor, peste compozitie, astfel incat sa ramana coltul foilor liber. Puneti o alta foaie cu colturile peste colturile ramase, puneti iar compozitie si apoi pliati inca o data daca mai aveti loc in tava. Bateti un ou cu iaurt si turnati peste toata suprafata placintei.

Coaceti primele 35 de minute doar cu focul de jos apoi lasati si cu focul de sus pt inca 10 minute.
Se serveste calda sau rece alaturi de iaurt, lapte batut. Este excelenta pt o cina usoara!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:

Lasagna - delicios si usor de preparat
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Tort Dobos
3
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Parteneri
American pancakes
Culinar.RO

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Gustos.RO

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache